Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο -0,20% και τα 54,16 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Μεικτά πρόσημα στο πετρέλαιο λόγω ΟΠΕΚ και ΗΠΑ - Στο -0,20% και τα 54,16 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό δεν παρουσιάζει καμία μεταβολή, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 48,23 δολ. ανά βαρέλι
Μεικτά πρόσημα εμφανίζει σήμερα Τετάρτη (13/9) το πετρέλαιο, μετά την άνοδο που κατέγραψε κατά την προηγούμενη συνεδρία, καθώς η αγορά προσπαθεί να αφομοιώσει τη νέα αύξηση αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ που κατέδειξαν τα νέα προκαταρκτικά στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,20% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 54,16 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το αργό δεν παρουσιάζει καμία μεταβολή, παραμένοντα σταθερό στα 48,23 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου, τα αμερικανικά αποθέματα αργού είναι πιθανό να αυξήθηκαν κατά 6,18 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, όγκος κατά πολύ μεγαλύτερος από τα 2,5 εκατ. βαρέλια που εκτικούσαν οι αναλυτές.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης υποχώρησαν κατά 7,9 εκατ. βαρέλια, ενώ πτώση σημείωσαν και τα αποστάγματα πετρελαίου, και συγκεκριμένα κατά 1,81 εκατ. βαρέλια.
Εφόσον τα παραπάνω στοιχεία επιβεβαιωθούν σήμερα από τη Διεύθυνση Πληροφοριών Ενέργειας, το πετρέλαιο αναμένεται να βρεθεί υπό περαιτέρω πιέσεις, με το Brent να εγκαταλείπει ακόμα περισσότερο τη ζώνη των 55 δολ. ανά βαρέλι.
Σημειώνεται ότι χθες (12/9) το πετρέλαιο κατέγραφε άνοδο, λόγω της πτώσης στην παραγωγή του ΟΠΕΚ για τον Αύγουστο 2017 κατά 79 χιλ. βαρέλια ημερησίως, στα 32,76 εκατ. βαρέλια συνολικά.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS