Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σύμβουλος Erdogan: Οι σχέσεις με τη Γερμανία θα βελτιωθούν μετά τις εκλογές (24/9)

Σύμβουλος Erdogan: Οι σχέσεις με τη Γερμανία θα βελτιωθούν μετά τις εκλογές (24/9)
Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα βελτιωθούν γρήγορα μετά το πρώτο τρίμηνο του 2018
Οι σχέσεις της Άγκυρας με τη Γερμανία αναμένεται να βελετιωθούν παράλληλα με τη γενικότερη βελτίωση των σχέσεων με την ΕΕ στις αρχές του επόμενου έτους, ενισχύοντας τις τουρκικές εξαγωγικές και τουριστικές προοπτικές, δήλωσε στο Reuters ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου Tayyip Erdogan.
«Αναμένω περισσότερη ηρεμία με τη Γερμανία μετά τις (γερμανικές) εκλογές της 24ης Σεπτεμβρίου. Αναμένω να χαλαρώσουν οι εντάσεις», ανέφερε ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος του Erdogan, Cemil Ertem.
Οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας έχουν υποβληθεί σε πιέσεις από τότε που ο Erdogan άρχισαν μια προσπάθεια έπειτα από ένα αποτυχημένο πραξικόπημα πέρυσι.
Η Γερμανία επέκρινε τις μαζικές συλλήψεις, αρνήθηκε να εκδώσει ανθρώπους τους οποίους η Τουρκία κατηγορεί ότι συμμετείχαν στο πραξικόπημα και ζήτησαν την απελευθέρωση περίπου δώδεκα Γερμανών πολιτών που συνελήφθησαν τους τελευταίους μήνες.
«Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση θα βελτιωθούν γρήγορα από το πρώτο τρίμηνο του 2018.
Νομίζω ότι οι εξαγωγές της Τουρκίας προς την ΕΕ θα αυξηθούν περαιτέρω» δήλωσε ο Ertem.
Η αναμενόμενη βελτίωση των σχέσεων της ΕΕ αναμένεται επίσης να οδηγήσει σε ένα «πολύ καλό έτος» για τον τουρισμό το 2018, πρόσθεσε ο ίδιος.
Ο αριθμός των Ευρωπαίων τουριστών που επισκέπτονται την Τουρκία έχει μειωθεί λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια τα τελευταία δύο χρόνια.
Ο Ertem ανέφερε επίσης ότι η οικονομία θα αναπτυχθεί κατά 5,5-6% φέτος ενώ η ανάπτυξη το επόμενο έτος θα φτάσει σε ποσοστό 5-7%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης