Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η κολοσσιαία εξορυκτική πετρελαίου Seadrill κατέθεσε αίτημα για προστασία από τους πιστωτές

tags :
Η κολοσσιαία εξορυκτική πετρελαίου Seadrill κατέθεσε αίτημα για προστασία από τους πιστωτές
Η Seadrill είναι η τελευταία εταιρεία που καταθέτει αίτηση πτώχευσης, σε μια βιομηχανία που έχει καταστραφεί από τις χαμηλές τιμές των βασικών προϊόντων
Η ηγέτιδα εξορυκτική πετρελαίου Seadrill κατέθεσε αίτημα στις αρχές του Τέξας για προστασία από τους πιστωτές της, μετά από τη συμφωνία που είχε με τον κύριο δανειστή της για νέο δάνειο ύψους 1 δισ. δολαρίων.
Η αίτηση έρχεται δύο ημέρες πριν την πληρωμή ομολόγου 843 εκατ. δολαρίων (με απόδοση 5,625%).
Η Seadrill Ltd εδρεύει στο Λονδίνο και ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Νορβηγό εφοπλιστή κ. John Fredriksen.
Ο μεγιστάνας ξόδεψε πάνω από 18 μήνες προσπαθώντας να συνάψει συμφωνία με τους πιστωτές για την αναδιάρθρωση του χρέους, στον απόηχο της κατάρρευσης των τιμών του αργού πετρελαίου.
Οι ημερήσιες μισθώσεις για τις θαλάσσιες πλατφόρμες εξόρυξης της εταιρείας, οι οποίες κάποτε έφταναν έως και τα 800.000 δολάρια, συρρικνώθηκαν ραγδαία σε περίπου 200.000 δολάρια, καθώς το φθηνό πετρέλαιο από τη διάνοιξη σχιστολιθικών πετρωμάτων στις Η.Π.Α., συνεχίζει να «πλημμυρίζει» την αγορά.
Η Seadrill είναι η τελευταία εταιρεία που καταθέτει αίτηση πτώχευσης, σε μια βιομηχανία που έχει καταστραφεί από τις επίμονα αδύναμες τιμές βασικών προϊόντων.
Στα τέλη Ιουλίου, η Ocean Rig UDW υπέβαλε αίτηση για προστασία από τους πιστωτές, ενώ οι Hercules Offshore, GulfMark Offshore, Toisa και Vantage Drilling είχαν προηγηθεί τα τελευταία 2 χρόνια.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης