Οι ΗΠΑ δεν θα εκδίδουν βίζα σε 4 χώρες που δεν δέχονται τους απελαθέντες πολίτες τους

Οι ΗΠΑ δεν θα εκδίδουν βίζα σε 4 χώρες που δεν δέχονται τους απελαθέντες πολίτες τους
Η νέα πολιτική αντανακλά την προσπάθεια του αμερικανού προέδρου Donald Trump να μειώσει όσο μπορεί τους παράνομους μετανάστες
Οι ΗΠΑ δεν θα εκδίδουν βίζα σε πολίτες της Καμπότζης, της Ερυθραίας, της Γουινέας και της Σιέρρα Λεόνε επειδή δεν δέχονται τους πολίτες που οι ΗΠΑ θέλουν να απελάσουν, όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εξωτερικών, σήμερα 13 Σεπτεμβρίου 2017.
Η νέα πολιτική αντανακλά την προσπάθεια του αμερικανού προέδρου Donald Trump να μειώσει όσο μπορεί, τους παράνομους μετανάστες που βρίσκονται στη χώρα του.
Όπως ισχυρίστηκε ο υπουργός Εξωτερικών Rex Tillerson, οι τέσσερις χώρες "αρνούνται ή αδικαιολόγητα καθυστερούν" την επιστροφή των πολιτών τους από τις ΗΠΑ και ότι η έκδοση βίζας θα ισχύσει ξανά αν μια χώρα δεχθεί πίσω τους απελαθέντες.
Οι κυρώσεις για την έκδοση βίζας διαφέρουν ανάλογα με τη χώρα, ενώ η Ερυθραία αντιμετωπίζει τις σκληρότερες κυρώσεις.
Οποιοσδήποτε πολίτης της που υποβάλλει αίτηση στη χώρα του για επιχειρηματική ή τουριστική βίζα θα απορριφθεί.
Στη Γουϊνέα, οι ΗΠΑ δεν θα εκδίδουν πλέον τουριστικές, επιχειρηματικές και φοιτητικές βίζες σε κυβερνητικούς αξιωματούχους και στα μέλη της άμεσης οικογένειας τους, που κάνουν αίτηση.
Στην Καμπότζη, μόνο οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών που είναι ανώτεροι του γενικού διευθυντή και οι οικογένειές τους που κάνουν αίτηση, δεν θα λαμβάνουν βίζα για προσωπικά ταξίδια.
Για τη Σιέρα Λεόνε, αποκλειστικά υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών και της υπηρεσίας μετανάστευσης δεν θα μπορούν να εκδώσουν βίζα.
Οι νέοι κανόνες, που τίθενται σε ισχύ την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2017, δεν επηρεάζουν όσες έχουν ήδη χορηγηθεί.
Οι κυρώσεις για τις θεωρήσεις βίζας επιτρέπονται από τον αμερικανικό νόμο περί μετανάστευσης, για την τιμωρία χωρών που αρνούνται να αποδεχθούν τους πολίτες τους πίσω από τις ΗΠΑ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS