Απώλειες για τον χρυσό για τρίτη συνεχόμενη ημέρα - Πτώση 0,4%, στα 1.328 δολ. ανά ουγγιά

Απώλειες για τον χρυσό για τρίτη συνεχόμενη ημέρα - Πτώση 0,4%, στα 1.328 δολ. ανά ουγγιά
Πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο από την άνοδο του δολαρίου 
Με νέες απώλειες, για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, έκλεισε σήμερα (13/9/2017) ο χρυσός, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο του μήνα, λόγω μιας απομάκρυνσης των επενδυτών από τα ασφαλή καταφύγια, καθώς υποχώρησαν οι ανησυχίες γύρω από τη Βόρεια Κορέα και τον τυφώνα Irma.
Την ίδια στιγμή, πιέσεις στο πολύτιμο μέταλλο άσκησε και η άνοδος του δείκτη δολαρίου ICE U.S. Dollar Index, που βρίσκεται σε τροχιά να καταγράψει τα υψηλότερα εβδομαδιαία κέρδη από την αρχή του 2017.
Ο χρυσός και το δολάριο κινούνται αντιστρόφως ανάλογα, με το ασθενέστερο δολάριο να τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με απώλειες 0,4% ή 4,70 δολ., στα 1.328 δολ. ανά ουγγιά - το χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Αυγούστου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Η υποχώρηση στον χρυσό μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα ακολούθησε την άνοδο του πολύτιμου μετάλλου στο υψηλότερο επίπεδο από τις 6 Σεπτεμβρίου 2016 την Παρασκευή (8/9).
Το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε κατά 1,6% την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας κέρδη για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα, κυρίως λόγω των ανησυχιών ότι η Βόρεια Κορέα θα πραγματοποιούσε μια νέα εκτόξευση πυραύλου κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για την επέτειο της ημέρας ιδρύσεώς της.
Ωστόσο, οι φόβοι δεν επιβεβαιώθηκαν, ενώ οι νέες κυρώσεις κατά της Βόρειας Κορέας που συμφωνήθηκαν από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ τη Δευτέρα (11/9) δεν ήταν τόσο ευρείες όσο οι ΗΠΑ ζήτησαν αρχικά.


www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS