Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου 2017
S&P 500
2.502,22
0,06%
FTSE 100
7.307,53
-0,04%
DAX
12.618,76
0,21%
Nikkei 225
20.397,58
0,50%
ATHEN
761,43
-1,62%
  • 13:40 - Πιέσεις στο ευρώ μετά τα αποτελέσματα των γερμανικών εκλογών - Στο -0,6% και τα 1,1884 δολ.
  • 13:10 - Moscovici: Να διασφαλιστεί η ταχεία ολοκλήρωση της τρίτης ελληνικής αξιολόγησης, χωρίς περιττό δράμα
  • 13:02 - Πυρά κατά Καμμένου στη Βουλή – ΝΔ: Στόχος η εξόντωση Μητσοτάκη – ΔΗΣΥ: Μέθοδοι παρακράτους
  • 12:46 - Jack Lew: Η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους παραμένει σημαντική - Να συνεχιστεί η προσπάθεια
  • 12:46 - Moscovici: Εκτός διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος η Ελλάδα - Αναγνωρίστηκαν οι προσπάθειες του ελληνικού λαού
 

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Θα απορρίψουμε τις «προστατευτικές» ατζέντες της ΕΕ για μετά το Brexit

Hammond (ΥΠΟΙΚ Βρετανίας): Θα απορρίψουμε τις «προστατευτικές» ατζέντες της ΕΕ για μετά το Brexit
Προτεραιότητά μου να διασφαλίσω ότι το Ην. Βασίλειο θα παραμένει το κέντρο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του κόσμου, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών
Η Βρετανία θα απορρίψει τις «προστατευτικές» ατζέντες της ΕΕ υπέρ πιο «προοδευτικών» προτάσεων όσον αφορά την εποπτεία των διασυνοριακών χρηματοπιστωτικών αγορών μετά το Brexit, δήλωσε σήμερα (13/9/2017) ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, Philip Hammond.
Η Βρετανία, το μεγαλύτερο χρηματοοικονομικό κέντρο της ΕΕ, αναγνώρισε ότι υπάρχουν εύλογες ανησυχίες μεταξύ των Ευρωπαίων εταίρων της σχετικά με την εποπτεία και επιτήρηση των χρηματοπιστωτικών αγορών μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, τον Μάρτιο του 2019, δήλωσε ο Hammond.
«Θα τις αντιμετωπίσουμε υποβάλλοντας προτάσεις για μεγαλύτερη διαφάνεια, συνεργασία και συμφωνημένα πρότυπα που θα βασίζονται στους διεθνείς κανόνες», συνέχισε ο βρετανός υπουργός Οικονομικών, μιλώντας στο πρώτο ετήσιο δείπνο του UK Finance.
«Αλλά, επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, δεν θα δεχτούμε προστατευτικές ατζέντες, μεταμφιεσμένες σε επιχειρήματα για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα», δήλωσε ο Hammond.
Οι Βρυξέλλες έχουν προτείνει σημαντικοί ξένοι οίκοι εκκαθάρισης που χειρίζονται μεγάλα ποσά συναλλαγών σε ευρώ να απαιτήσουν μία από κοινού εποπτεία από τις αρχές της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου, ώστε να διασφαλιστεί η χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ευρωζώνης.
«Είναι προτεραιότητά μου ως υπουργού Οικονομικών να διασφαλίσω ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμένει το κέντρο χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του κόσμου», δήλωσε ο Hammond.

www.bankingnews.gr
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS