Οριακά κέρδη στη Wall Street, σε νέα ιστορικά υψηλά οι δείκτες - Απώλειες 0,8% για τη μετοχή της Apple

Οριακά κέρδη στη Wall Street, σε νέα ιστορικά υψηλά οι δείκτες - Απώλειες 0,8% για τη μετοχή της Apple
Οι επενδυτές αναζητούν εκείνους τους καταλύτες που θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα ώθηση στο πρόσφατο ράλι
Με οριακά κέρδη αλλά και νέα ιστορικά υψηλά έκλεισε σήμερα (13/9/2017) η Wall Street, μετά από μια συνεδρίαση με εναλλαγές προσήμων, με τους επενδυτές να αναζητούν εκείνους τους καταλύτες που θα μπορούσαν να προσφέρουν νέα ώθηση στο πρόσφατο ράλι.
Οι αμερικανικές μετοχές εμφάνισαν μεικτή εικόνα, με την υποχώρηση των τεχνολογικών μετοχών να ασκεί πιέσεις στα κέρδη των τριών μεγάλων δεικτών.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε κατά 0,18%, στις 22.158,18 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,08% και έκλεισε στις 2.498,37 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,09% υψηλότερα, στις 6.460,19 μονάδες.
Μεταξύ των μεγαλύτερων κερδισμένων στη Wall ήταν η μετοχή της Centene Corp (+8%), ενώ η Apple βρέθηκε υπό πίεση, υποχωρώντας κατά 0,8%, μία ημέρα μετά την παρουσίαση των νέων iPhones.
Οι επενδυτές απογοητεύτηκαν από τη χθεσινή παρουσίαση του τεχνολογικού κολοσσού, εν μέσω ανησυχιών σχετικά με το πότε το πολυαναμενόμενο iPhoneX θα διατεθεί προς πώληση στα καταστήματα, καθώς δεν αναμένεται να κυκλοφορήσει πριν τον Νοέμβριο.
Ισχυρές πιέσεις δέχτηκε και η μετοχή της Equifax, καταγράφοντας «βουτιά» 14,6%, στα 98,99 δολάρια, στον απόηχο της είδησης πως η πολιτεία της Μασσαχουσέτης ετοιμάζει μήνυση για τη διαρροή προσωπικών στοιχείων 143 εκατομμυρίων Αμερικανών, την περασμένη εβδομάδα.
Στον αντίποδα, η μετοχή της Oracle ανήλθε ενδοσυνεδριακά σε επίπεδα-ρεκόρ (52,98 δολ.) μία ημέρα προτού ο κολοσσός λογισμικού επιχειρήσεων ανακοινώσει τριμηνιαία αποτελέσματα.


Χθες (12/9), οι τρεις κύριοι αμερικανικοί δείκτες έκλεισαν σε νέα ρεκόρ, καθώς οι τραπεζικές μετοχές διεύρυναν το ράλι τους, στον απόηχο των δηλώσεων του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, που εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η φορολογική μεταρρύθμιση θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2017.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump, κάλεσε, εν τω μεταξύ, το Κογκρέσο να προχωρήσει με τη φορολογική μεταρρύθμιση, λέγοντας στο Twitter ότι «το μεγαλύτερο πακέτο φορολογικών περικοπών και φορολογικών μεταρρυθμίσεων στην ιστορία της χώρας μας θα ξεκινήσει σύντομα».
Οι ελπίδες για τη φορολογική μεταρρύθμιση αποτέλεσαν έναν από τους κύριους καταλύτες για τη χρηματιστηριακή αγορά μετά την εκλογή του Trump, με την αγοραία αξία του S&P 500 να ενισχύεται την εν λόγω περίοδο κατά περισσότερο από 2 τρισ. δολάρια.
Ωστόσο, οι προσδοκίες μειώθηκαν μετά τις εκλογές, καθώς η κυβέρνηση Trump βρίσκεται αντιμέτωπη με διάφορα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων συγκρούσεων μεταξύ των κομμάτων και μιας αποτυχημένης προσπάθειας αναδιάρθρωσης της υγειονομικής περίθαλψης.
Οι αμερικανικές μετοχές βρήκαν στις αρχές της εβδομάδας στήριξη στην υποχώρηση των ανησυχιών γύρω από τη Βόρεια Κορέα και τον τυφώνα Irma, που προκάλεσε μικρότερες ζημίες από τις αναμενόμενες, προσφέροντας ώθηση στις ασφαλιστικές εταιρείες.
Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ο αμερικανικός δείκτης τιμών παραγωγού ενισχύθηκε κατά 0,2% τον Αύγουστο του 2017, έναντι των προσδοκιών για άνοδο κατά 0,3%.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το αργό έκλεισε σήμερα με ισχυρά κέρδη 2,2%, στο υψηλό 5 εβδομάδων των 49,30 δολ. ανά βαρέλι, καθώς ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ) ανέφερε ότι η παγκόσμια υπερ-προσφορά πετρελαίου έχει αρχίσει να μειώνεται, ακόμη και εάν τα στοιχεία της αμερικανικής Υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) έδειξαν μία ακόμη αύξηση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ, λόγω της συνεχιζόμενης επίδρασης του τυφώνα Harvey στα διυλιστήρια του Χιούστον.
Την ίδια ώρα, το Brent έκλεισε με κέρδη 1,6%, στα 55,16 δολ. ανά βαρέλι - το υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Απριλίου 2017.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS