Σάββατο, 18 Νοεμβρίου 2017
  • 23:46 - Η Ρωσία αντιτίθεται στην πρόταση του ΟΗΕ για επέκταση της έρευνας σχετικά με τα χημικά όπλα της Συρίας
  • 23:18 - Πτώση στη Wall Street, εν μέσω ανησυχιών για τo φορολογικό νομοσχέδιο - Εβδομαδιαίες απώλειες για Dow, S&P 500
  • 23:18 - S&P: Επιβεβαιώνεται η ανώτατη αξιολόγηση «ΑΑΑ» για την Ελβετία – Σταθερό το outlook
  • 23:17 - Η ιδιότυπη συνεργασία Merkel - Τσίπρα για τα κέρδη... από το Brexit
  • 23:17 - Σε τεντωμένο «σχοινί» η Βενεζουέλα - Προσπάθεια αναδιάρθρωσης του χρέους της - Ανησυχία στους επενδυτές
 

Η BMW μειώνει κατά 2 δισ. δολ τις δαπάνες ανταλλακτικών, για να χρηματοδοτήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Η BMW μειώνει κατά 2 δισ. δολ τις δαπάνες ανταλλακτικών, για να χρηματοδοτήσει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα
Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να στηριχθεί λιγότερο στην αγορά εξαρτημάτων από μία και μόνο εταιρεία και θα μειώσει τον αριθμό των προμηθευτών που έχουν μονοπωλιακή θέση
Η BMW σκοπεύει να μειώσει κατά 2 δισ. δολάρια το κόστος των ανταλλακτικών όπως αυτό της μετάδοσης, για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της μετάβασης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Ενόψει των σχεδίων για την ανάπτυξη τουλάχιστον 12 μοντέλων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2025, η BMW επιδιώκει να περιορίσει το 5% περίπου από τις δαπάνες για τα ανταλλακτικά αυτοκινήτων, η οποία ανέρχεται σήμερα σε περίπου 40 δισ. δολάρια ετησίως.
Αυτό συγκρίνεται με τη σωρευτική μείωση 4 δις ευρώ που επιδιώκει η ανταγωνιστική εταιρεία Daimler AG σε σταθερό κόστος, δαπάνες έρευνας και ανάπτυξης και κεφαλαιουχικές δαπάνες.
Η BMW, η ιδιοκτήτρια της Mercedes-Benz Daimler και η Volkswagen , υποστηρίζουν ότι τα οχήματα που θα κινούνται με μπαταρίες, θα μπορούσαν να είναι πάνω από το 1/4 των πωλήσεών τους μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.
Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες πιέζουν για περικοπές κόστους για να αντισταθμίσουν τα μικρότερα περιθώρια για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα οποία η Daimler εκτιμά, θα ισούται με το ήμισυ της κερδοφορίας των συμβατικών μοντέλων.
Η στρατηγική της BMW περιλαμβάνει τη μείωση του εύρους επιλογών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού, μεταξύ των κατασκευαστών εξαρτημάτων.
Η γερμανική εταιρεία αναμένεται να στηριχθεί λιγότερο στην αγορά εξαρτημάτων από μία και μόνο εταιρεία και θα μειώσει τον αριθμό των προμηθευτών που έχουν μονοπωλιακή θέση.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 14/09/2017 - 00:12
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS