Οριακές διακυμάνσεις καταγράφει ο χρυσός - Στο +0,03% και τα 1.323,74 δολ. ανά ουγγιά

Οριακές διακυμάνσεις καταγράφει ο χρυσός - Στο +0,03% και τα 1.323,74 δολ. ανά ουγγιά
Η σταδιακή υποχώρηση της παγκόσμιας γεωπολιτικής αστάθειας απομακρύνει τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο
Οριακές μεταβολές καταγράφει σήμερα Πέμπτη (14/9) ο χρυσός, μετά την πτώση των προηγούμενων ημερών, καθώς η σταδιακή υποχώρησης των εντάσεων στην κορεατική χερσόνησο έχει απομακρύνει τους επενδυτές από το πολύτιμο μέταλλο.
Ειδικότερα, περί τις 10:40 π.μ. ο χρυσός καταγράφει οριακή άνοδο της τάξεως του +0,03% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.323,74 δολ. ανά ουγγιά, παραμένοντας σε σημαντική απόσταση από τη ζώνη των 1.340 δολ. ανά ουγγιά όπου βρισκότανε τις προηγούμενες ημέρες.
Χθες (13/9) το πολύτιμο μέταλλο κατέγραψε την τρίτη συνεχόμενη μέρα πτώσης, δεχόμενο πιέσεις τόσο από την ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου, όσο και από την ομαλοποίηση της κατάστασης μεταξύ Πιονγιάνγκ και Δύσης.
Ωστόσο, αρκετοί αναλυτές προειδοποιούν ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις δεν έχουν υποχωρήσει πλήρως, ενώ η αστάθεια που επικρατεί στο εσωτερικό των ΗΠΑ παρέχει στήριξη προς τον χρυσό, εμποδίζοντας περαιτέρω πτώση της τιμής του.
Παράλληλα, οι χαμηλότερες τιμές που καταγράφει τις τελευταίες ημέρες θα μπορούσαν να αποτελέσουν ευκαιρία για τους επενδυτές ώστε να σταφούν ξανά στον χρυσό, γεγονός που θα μπορούσε να έχει ως αποτέλεσμα την ανάκαμψή του κατά την ερχόμενη εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS