Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Η απομάκρυνση της Kaspersky από τις ΗΠΑ καθυστερεί την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων

tags :
Ρωσία: Η απομάκρυνση της Kaspersky από τις ΗΠΑ καθυστερεί την αποκατάσταση των διμερών σχέσεων
Η ρωσική πρεσβεία χαρακτήρισε ως «λυπηρή» την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να απομακρύνει τα σχετικά λογισμικά ασφαλείας από τις κρατικές υπηρεσίες
Ως «λυπηρή» χαρακτήρισε την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης να διακόψει τη χρήση των προϊόντων της Kaspersky Lab στις κρατικές της υπηρεσίες η ρωσική πρεσβεία στις ΗΠΑ, τονίζοντας ότι η σχετική εξέλιξη καθυστερεί τις προοπτικές αποκατάστασης των διμερών σχέσεων.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας έρχεται μετά την εντολή της διοίκησης Trump προς τις αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες να καταργήσουν τα προϊόντα της Kaspersky Lab από τα δίκτυά τους, με την Ουάσινγκτον να δηλώνει ανήσυχη ότι η εταιρεία διαδικτυακής ασφάλειας θα μπορούσε να είναι ευάλωτη στην επιρροπή του Κρεμλίνου, καθώς και ότι η χρήση του λογισμικού θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια.
«Τέτοιου είδους βήματα μπορούν να προκαλέσουν μόνο λύπη», ανέφερε η πρεσβεία, για να τονίσει εν συνεχεία ότι «το μόνο που κάνουν είναι να απομακρύνουτν τις προοπτικές ανάκαμψης των διμερών σχέσεων».
Παράλληλα, η ρωσική πρεσβεία κάλεσε την Ουάσινγκτον να εξετάσει την πρόταση της Μόσχας για σύσταση μίας κοινής ομάδας για την αντιμετώπιση ζητημάτων ασφαλείας στον κυβερνοχώρο.
Σημειώνεται ότι η Kaspersky έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι έχει δεσμούς με οποιαδήποτε κυβέρνηση και δήλωσε ότι δεν θα βοηθήσει καμία κυβέρνηση, για να αποσπάσει πληροφορίες, ενώ παράλληλα ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχουν στοιχεία για τις κατηγορίες από αξιωματούχους των ΗΠΑ, ότι το λογισμικό εντοπισμού ιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παροχή πληροφοριών στο Κρεμλίνο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης