Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +3,1% οι εξαγωγές, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2017

Γερμανία: Ενισχύθηκαν κατά +3,1% οι εξαγωγές, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο 2017
Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους, οι συνολικές εξαγωγές υποχώρησαν κατά -7,2%
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν οι εξαγωγές στη Γερμανία, σε μηνιαία βάση, τον Αύγουστο του 2017, σύμφωνα με τα σημερινά (10/10) στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας, κυρίως λόγω της έντονης ζήτησης εντός της Ευρωζώνης, καταδεικνύοντας ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας εξακολουθεί να διευρύνεται.
Ειδκότερα, οι συνολικές εξαγωγές αγαθών ενισχύθηκαν κατά +3,1% σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2017, ενώ σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του προηγούμενου έτους σημειώθηκε πτώση της τάξεως του -7,2%.
Τα παραπάνω στοιχεία στηρίζουν τις προσδοκίες για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη εντός του νομισματικού μπλοκ, καταδεικνύοντας παράλληλα την ανθεκτικότητα των γερμανών εξαγωγέων παρά τις διακυμάνσεις στην αγορά συναλλάγματος.
Παράλληλα, για το πρώτο οκτάμηνο του έτους, οι γερμανικές εξαγωγές εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ενισχύθηκαν κατά +7,1% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Σε ότι αφορά την εγχώρια ζήτηση, αυτή ήταν επίσης ενισχυμένη, ενώ οι εισαγωγές της χώρας αυξήθηκαν κατά +1,2% σε μηνιαία βάση και +8,5% σε ετήσια βάση.
Ως εκ τούτου, το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας αυξήθηκε στα 21,6 δισ. ευρώ τον Αύγουστο, έναντι 19,3 δισ. ευρώ τον Ιούλιο, ενώ ξεπέρασε και τις εκτιμήσεις των αναλυτών, στα 20 δισ. ευρώ.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS