Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κέρδη στη Wall Street - Σε νέα ιστορικά υψηλά ο Dow Jones, με ώθηση από Wal-Mart

Κέρδη στη Wall Street - Σε νέα ιστορικά υψηλά ο Dow Jones, με ώθηση από Wal-Mart
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε για όγδοη φορά μέσα σε δέκα ημέρες
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (10/10/2017) η Wall Street, με τον Dow Jones να τερματίζει σε νέα ιστορικά υψηλά, δεχόμενος σημαντική ώθηση από τη μετοχή της Wal-Mart, ενώ οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους στα εταιρικά αποτελέσματα γ’ τριμήνου 2017.
Ο Dow Jones Industrial average ενισχύθηκε για όγδοη φορά μέσα σε δέκα ημέρες, κλείνοντας με κέρδη 0,31%, στις 22.830,68 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραψε κέρδη 0,23% και έκλεισε στις 2.550,64 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,11% υψηλότερα, στις 6.587,25 μονάδες.
Σημαντική ώθηση στον Dow Jones προσέφερε η μετοχή της Wal Mart, η οποία κατέγραψε «άλμα» 4,5%, καθώς η εταιρεία ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα αγορών ιδίων μετοχών ύψους 20 δισ. δολ., ενώ επανέλαβε την πρόβλεψή της για την κερδοφορία της κατά το τρέχον οικονομικό έτος.
Στον απόηχο της είδησης, η μετοχή της Amazon υποχώρησε κατά 0,4%.
Παράλληλα, η Pfizer, επίσης μετοχή του Dow Jones, ανακοίνωσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο πώλησης ή spin-off της μονάδας καταναλωτικής υγειονομικής περίθαλψης, η οποία αναφέρει ετήσιες πωλήσεις 3,4 δισ. δολ.
Η μετοχή της Pfizer έκλεισε με κέρδη 0,7%.
Εν τω μεταξύ, η Honeywell ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να προβεί σε spin-off των μονάδων Home Products και Transportation Systems σε δύο ξεχωριστές δημόσιες εταιρείες, μέχρι τα τέλη του επόμενου έτους, με τη μετοχή της εταιρείας να υποχωρεί κατά 0,2%.






Την ίδια ώρα, οι επενδυτές στρέφουν τα «βλέμματα» στην περίοδο δημοσίευσης εταιρικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου 2017.
Αύριο (11/10/2017) αναμένεται να δημοσιεύσει η BlackRock, ενώ αργότερα μες στην εβδομάδα αναμένονται αποτελέσματα από τις Citigroup, JPMorgan Chase, Bank of America και Wells Fargo.
Σύμφωνα με την S&P Capital IQ, οι εταιρείες του δείκτη S&P 500 αναμένεται να παρουσιάσουν μια αύξηση 4% στα κέρδη γ’ τριμήνου.
Εν τω μεταξύ, θετικά το επενδυτικό κλίμα επηρέασαν και οι προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) για την παγκόσμια οικονομία.
Το ΔΝΤ αναθεώρησε επί τα βελτίω τις προβλέψεις του για την εξέλιξη του παγκόσμιου ΑΕΠ, αναμένοντας για φέτος αύξηση του ΑΕΠ κατά 3,6% (από 3,5% προηγουμένως) και 3,7% για το 2018 (από 3,6% προηγουμένως).
ο επικεφαλής οικονομολόγος του ΔΝΤ, Maurice Obstfeld, δήλωσε ότι η παγκόσμια ανάπτυξη συνεχίζεται με ταχύτερο ρυθμό, τονίζοντας πως η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα η παγκόσμια ανάπτυξη είναι πολύ διαφορετική από τις αρχές του 2016, όταν η παγκόσμια οικονομία αντιμετώπιζε ισχνή ανάπτυξη και επικρατούσε αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, με κέρδη 2,7% και υψηλά άνω της μιας εβδομάδας έκλεισε σήμερα το πετρέλαιο, στα 50,92 δολ. ανά βαρέλι, καθώς ο ΟΠΕΚ τονίζει ότι υπάρχουν ξεκάθαρα σημάδια ότι η αγορά οδηγείται στην εξισορρόπηση, ενώ η παραγωγή στις ΗΠΑ παρέμεινε υποτονική λόγω του τυφώνα «Nate».
Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Dmitry Medvedev, δήλωσε πως η συμφωνία μεταξύ των μελών και μη μελών του ΟΠΕΚ λειτουργεί, ενώ πρόσθεσε ότι αναμένει μια περαιτέρω συνεργασία, ιδιαίτερα ως προς τον έλεγχο της συμμόρφωσης με τη συμφωνία περικοπών της παραγωγής.

Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Dow Jones:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του S&P 500:


Οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι και χαμένοι του Nasdaq:
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης