Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αινιγματική η «νιρβάνα» στις χρηματιστηριακές αγορές, σύμφωνα με τον νομπελίστα Richard Thaler

tags :
Αινιγματική η «νιρβάνα» στις χρηματιστηριακές αγορές, σύμφωνα με τον νομπελίστα Richard Thaler
«Η αναλογία της βεβαιότητάς του σε σχέση με τις γνώσεις, έχει πλησιάσει ιστορικά υψηλά», σχολίασε για τον Αμερικανό Πρόεδρο...
Ως «αινιγματική» χαρακτηρίζει ο κ. Richard Thaler την κατάσταση «νιρβάνας» στην οποία βρίσκονται οι χρηματιστηριακές αγορές, τη στιγμή που διανύουμε «την πιο επικίνδυνη στιγμή στη διάρκεια της ζωής μας.
Παραδέχομαι ότι δεν το καταλαβαίνω.
Είναι σίγουρα κάτι το αινιγματικό.
Και τα ερωτήματα που προκαλεί κεντρίζουν το ενδιαφέρον μου».
Ο κ. Richard Thaler, καθηγητής του πανεπιστημίου του Σικάγο, κέρδισε πριν από δύο ημέρες το φετινό βραβείο Νόμπελ Οικονομίας, για τη συνεισφορά του στη συμπεριφορική οικονομία.
«Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εγώ είμαι νευρικός και φαίνεται ότι όταν οι επενδυτές είναι νευρικοί, είναι επιρρεπείς στο να αγχωθούν», ανέφερε ο διακεκριμένος οικονομολόγος, καθώς «τίποτα δεν φαίνεται να φοβίζει την αγορά».
Ο κ. Thaler εξέφρασε επίσης τις αμφιβολίες του για το αν εν τέλει πραγματοποιηθεί η φορολογική μεταρρύθμιση -που οδηγεί σε ιστορικά υψηλά τη Wall Street τους τελευταίους μήνες- της αμερικανικής κυβέρνησης, σχολιάζοντας πως «η ηγεσία των Ρεπουμπλικανών δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τίποτα με διακομματική υποστήριξη, ενώ χρειάζονται και ομόφωνη συναίνεση εντός του κόμματός τους, την οποία δεν έχουν.
Επίσης, η πολιτική του Donald Trump να προσβάλλει συστηματικά εκείνους των οποίων τις ψήφους χρειάζεται, δεν φαίνεται να βοηθάει σε τίποτα που μπορώ να σκεφτώ εγώ.
Αλλά ίσως τελικά να είναι μεγαλύτερος... στοχαστής από εμένα».
«Η αναλογία της βεβαιότητάς του σε σχέση με τις γνώσεις, έχει πλησιάσει ιστορικά υψηλά», σχολίασε για τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο...
Κλείνοντας, αναφέρθηκε και στο επικείμενο Brexit:
«Δεν νομίζω ότι η ψήφος υπέρ του Brexit βασίστηκε σε κάποιον ενδελεχή υπολογισμό που έγινε στα κεφάλια των ανθρώπων, ήταν περισσότερο του τύπου “είμαι θυμωμένος και ψηφίζω Όχι”».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης