Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η UNESCO δυσαρεστημένη από την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τον οργανισμό

tags :
Η UNESCO δυσαρεστημένη από την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από τον οργανισμό
Οι ΗΠΑ διατηρούν το καθεστώς του παρατηρητή, διευκρίνισε το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επισημαίνοντας ότι η αποχώρησή τους θα ισχύσει από τις 31 Δεκεμβρίου 2017
Η UNESCO, ο πολιτιστικός και εκπαιδευτικός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά της, την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, για την επίσημη απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να εγκαταλείψουν τον οργανισμό.
"Μετά την επίσημη ειδοποίηση του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Rex Tillerson, ως Γενική Διευθύντρια της UNESCO, θα ήθελα να εκφράσω βαθιά λύπη για την απόφαση των ΗΠΑ να αποχωρήσουν από την UNESCO", δήλωσε η γενική διευθύντρια της UNESCO, Irina Bokova.
Η Bokova πρόσθεσε ότι η απόφαση των ΗΠΑ, σηματοδοτεί μία σημαντική απώλεια για την πολυφωνία και την οικογένεια των Ηνωμένων Εθνών.
Οι ΗΠΑ είχαν ακυρώσει τη σημαντική συνεισφορά τους στον προϋπολογισμό της UNESCO το 2011, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόφαση να επιτραπεί στην Παλαιστίνη η πλήρης ένταξή της.
Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα ότι οι ΗΠΑ αποσύρονται από την UNESCO, κατηγορώντας τον οργανισμό για «αντι-ισραηλινό» χαρακτήρα.
«Η απόφαση δεν ελήφθη ελαφρά τη καρδία και αντανακλά τις ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τις ολοένα κι αυξανόμενες οφειλές προς την UNESCO, την ανάγκη για θεμελιώδη μεταρρύθμιση του οργανισμού και τη συνεχιζόμενη προκατάληψη εναντίον του Ισραήλ στους κόλπους της UNESCO» τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου προστίθεται ότι οι ΗΠΑ θα επιδιώξουν να «παραμείνουν δεσμευμένες… με την ιδιότητα του κράτους μη μέλους- παρατηρητή προκειμένου να συνεισφέρουν τις απόψεις, τις οπτικές και την εμπειρία» τους.
Οι ΗΠΑ διατηρούν το καθεστώς του παρατηρητή, διευκρίνισε το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ, επισημαίνοντας ότι η αποχώρησή τους θα ισχύσει από τις 31 Δεκεμβρίου 2017.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης