Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ισπανοί χρησιμοποιούν την εθνική αργία τους για να μετριάσουν την κρίση με την Καταλονία

Οι Ισπανοί χρησιμοποιούν την εθνική αργία τους για να μετριάσουν την κρίση με την Καταλονία
Η ένταση παραμένει υψηλή μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και της Καταλονίας, από τότε που ο ηγέτης της περιοχής υπέγραψε συμβολική διακήρυξη ανεξαρτησίας την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017
Οι Ισπανοί διαδήλωσαν τους δρόμους της Μαδρίτης και της Βαρκελώνης την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017 και εθνικές σημαίες κρέμονταν από μπαλκόνια στην πρωτεύουσα, καθώς οι συνδικαλιστές χρησιμοποίησαν την εθνική αργία, για να δείξουν ενότητα και την αντίθεση τους στην πρόθεση της Καταλονίας να αποσχιστεί.
Η πρόθεση της περιοχής να ανεξαρτητοποιηθεί έχει βυθίσει την Ισπανία στη χειρότερη πολιτική της κρίση από τότε που επιχείρησε το στρατιωτικό πραξικόπημα το 1981, ενώ η Μαδρίτη απειλεί να απολύσει την καταλανική κυβέρνηση αν συνεχίσει να επιμένει.
Η συνήθης στρατιωτική παρέλαση της Μαδρίτης για την επέτειο της άφιξης του εξερευνητή Χριστόφορου Κολόμβου στην Αμερική, εξ ονόματος του ισπανικού στέμματος, πραγματοποιήθηκε σε μία πόλη που είχε ήδη διακοσμηθεί με σημαίες κρεμασμένες από Ισπανούς σε μία απεικόνιση ενότητας.
Η ένταση παραμένει υψηλή μεταξύ της κεντρικής κυβέρνησης και της Καταλονίας, από τότε που ο ηγέτης της περιοχής υπέγραψε συμβολική διακήρυξη ανεξαρτησίας την Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017.
Ο αρχηγός της καταλανικής κυβέρνησης Carles Puigdemont σταμάτησε να υποκινεί την πρόταση ανεξαρτησίας στο περιφερειακό κοινοβούλιο, απογοητεύοντας πολλούς από τους υποστηρικτές του.
Ο πρωθυπουργός Mariano Rajoy έχει δώσει στον Puigdemont περιθώριο οκτώ ημέρες, να αποσύρει το αίτημα για ανεξαρτησία ή να αντιμετωπίσει την αναστολή της πολιτικής του αυτονομίας.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης