Σε υψηλό άνω των 2 εβδομάδων ο χρυσός - Κέρδη 0,6%, στα 1.296,50 δολ. ανά ουγγιά

Σε υψηλό άνω των 2 εβδομάδων ο χρυσός - Κέρδη 0,6%, στα 1.296,50 δολ. ανά ουγγιά
Τα πρακτικά της Fed έδειξαν ότι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αμφισβήτησαν την ανάγκη μιας επιπλέον αύξησης των επιτοκίων εντός του 2017
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (12/10/2017) ο χρυσός, ανερχόμενος σε υψηλό άνω των δύο εβδομάδων, βρίσκοντας στήριξη στα πρακτικά που ανακοίνωσε χθες η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed).
Τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed έδειξαν ότι ορισμένοι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας αμφισβήτησαν την ανάγκη μιας επιπλέον αύξησης των επιτοκίων εντός του 2017.
Το πολύτιμο μέταλλο παραδοσιακά αποδυναμώνεται όταν εμφανίζονται προοπτικές για αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων, καθώς και όταν η οικονομία των ΗΠΑ εμφανίζει σημάδια ανάκαμψης.
Έτσι, η τιμή του χρυσού παράδοσης Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,6% ή 7,60 δολ., στα 1.296,50 δολ. ανά ουγγιά - το υψηλότερο επίπεδο από τις 26 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Σύμφωνα με τα πρακτικά, οι αξιωματούχοι της Fed είχαν μια μακρά συζήτηση αναφορικά τόσο με τις προοπτικές ανόδου του πληθωρισμού όσο και με το ενδεχόμενο επιβράδυνσης στις αυξήσεις επιτοκίων, εφόσον η άνοδος του πληθωρισμού δεν επιβεβαιωθεί.
Ως εκ τούτου, αρκετοί ήταν αυτοί που δήλωσαν ότι θα επικεντρωθούν στα προσεχή στοιχεία που αφορούν τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, όταν και θα αποφασίσουν για το αν θα αυξήσουν τα επιτόκια.
Σημειώνεται ότι στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό αναμένονται αύριο (13/10), με τους επενδυτές να ευελπιστούν ότι θα προσφέρουν περισσότερες ενδείξεις σχετικά με τη νομισματική πολιτική.
Εν τω μεταξύ, περαιτέρω ώθηση στον χρυσό προσέφερε η υποχώρηση του δολαρίου έναντι του γιεν, που ενίσχυσε την ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου στους ξένους επενδυτές.
Περί τις 21:30, το δολάριο υποχωρούσε κατά 0,3% έναντι του γιεν, στα 112,2 γιεν.
ασθενέστερο δολάριο να τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών, ο χρυσός «άγγιξε» υψηλά δύο εβδομάδων, δεχόμενος ώθηση από την πτώση του δολαρίου και τις νέες εντάσεις ανάμεσα σε ΗΠΑ και Βόρεια Κορέα.

www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS