Τελευταία Νέα
Διεθνή

Λευκός Οίκος: Η απειλή της Β. Κορέας είναι επί του παρόντος διαχειρίσιμη

tags :
Λευκός Οίκος: Η απειλή της Β. Κορέας είναι επί του παρόντος διαχειρίσιμη
Ο Trump δεν έχει αποφασίσει ακόμη για τον διάδοχο της Yellen στη Fed, δήλωσε ο προσωπάρχης John Kelly
Η κυβέρνηση Trump πιστεύει ότι η απειλή που συνιστά η ικανότητα ανάπτυξης πυρηνικών όπλων της Βόρειας Κορέας είναι επί του παρόντος διαχειρίσιμη, αλλά δεν μπορεί να επιτραπεί στην Πιονγκγιάγκ να αναπτύξει την ικανότητα να χτυπήσει τις ΗΠΑ, δήλωσε σήμερα (12/10/2017) ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, John Kelly.
«Αυτή τη στιγμή πιστεύουμε ότι η απειλή είναι διαχειρίσιμη, αλλά με την πάροδο του χρόνου, εάν αυξηθεί πέρα από το πού βρίσκεται σήμερα, λοιπόν, ας ελπίσουμε ότι η διπλωματία θα λειτουργήσει», δήλωσε ο Kelly.
Ο Kelly αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της διαδοχής της επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), Janet Yellen, τονίζοντας ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, «απέχει λίγο» από το να λάβει απόφαση.
«Υπάρχουν ακόμα συνεχιζόμενες... συνεντεύξεις», δήλωσε ο Kelly στους δημοσιογράφους.
Ο προσωπάρχης του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε, παράλληλα, ότι δεν είναι τόσο απογοητευμένος, ώστε να παραιτηθεί, διαψεύδοντας σχετικά δημοσιεύματα.
Ο Kelly δήλωσε ακόμη ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα σταθεί στο Πουέρτο Ρίκο στις προσπάθειες ανάκαμψης «μέχρι να ολοκληρωθεί η δουλειά», λέγοντας ότι ο Trump υπογράμμιζε απλά την πραγματικότητα σε ένα tweet του νωρίτερα σήμερα, στο οποίο ο αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η απάντηση έκτακτης ανάγκης δεν θα συνεχιστεί για πάντα.
Όσον αφορά στην Κούβα, ο προσωπάρχης δήλωσε πως η Αβάνα μπορεί να κάνει περισσότερα στο θέμα των επιθέσεων εναντίον διπλωματών.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης