Απώλειες 1,4% για το πετρέλαιο, καθώς αυξήθηκε η προσφορά - Στα 50,60 δολ. ανά βαρέλι

Απώλειες 1,4% για το πετρέλαιο, καθώς αυξήθηκε η προσφορά - Στα 50,60 δολ. ανά βαρέλι
Ο IEA ανέφερε ότι η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου αυξήθηκε κατά 90 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Σεπτέμβριο
Με πτώση έκλεισε σήμερα (12/10/2017) το πετρέλαιο, στον απόηχο των στοιχείων του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) που έδειξαν μια μηνιαία αύξηση στην παγκόσμια προσφορά πετρελαίου, αν και ο «μαύρος χρυσός» «μάζεψε» τις απώλειες προς το κλείσιμο της συνεδρίασης, καθώς η αμερικανική υπηρεσία Ενέργειας ανέφερε την τρίτη εβδομαδιαία πτώση στα αποθέματα αργού των ΗΠΑ.
Όπως ανέφερε ο IEA, η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου αυξήθηκε κατά 90 χιλ. βαρέλια ημερησίως τον Σεπτέμβριο, στα 97,5 εκατ. βαρέλια συνολικά, κυρίως λόγω της υψηλής παραγωγής των χωρών εκτός ΟΠΕΚ, με επικεφαλής τις ΗΠΑ.
Ο Οργανισμός εκτίμησε, παράλληλα, ότι οι τιμές του πετρελαίου θα παραμείνουν υπό έλεγχο το 2018, καθώς η ζήτηση προς τον «μαύρο χρυσό» αυξάνεται με τον ίδιο ρυθμό ανόδου που καταγράφει η παραγωγή εκτός ΟΠΕΚ.
Σε ό,τι αφορά το 2017, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας διατήρησε σταθερές τις προβλέψεις του για τη ζήτηση, η οποία θα αυξηθεί κατά 1,6 εκατ. βαρέλια ημερησίως, στα 97,7 εκατ., ενώ η ζήτηση το 2018 θα ενισχυθεί περαιτέρω κατά 1,4 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Την ίδια ώρα, στοιχεία της αμερικανικής υπηρεσίας Ενέργειας (ΕΙΑ) έδειξαν μια πτώση στα αμερικανικά αποθέματα αργού κατά 2,8 εκατ. βαρέλια την εβδομάδα έως τις 6 Οκτωβρίου 2017, έναντι των προβλέψεων των οικονομολόγων που ανέμεναν μια πτώση κατά 2 εκατ. βαρέλια.
Παράλληλα, τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,5 εκατ. βαρέλια, σε σχέση με τις προβλέψεις για πτώση κατά 480.000 βαρέλια.
Αργά χθες, το Αμερικανικό Ινστιτούτο Πετρελαίου ανακοίνωσε πως τα αμερικανικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,1 εκατ. βαρέλια.
Στην αγορά εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, τα συμβόλαια παράδοσης Νοεμβρίου για το σχιστολιθικό πετρέλαιο των ΗΠΑ τερμάτισαν με απώλειες 1,4% ή 70 σεντς, στα 50,60 δολ. ανά βαρέλι.
Την ίδια ώρα, το Brent παραδόσεως Δεκεμβρίου υποχώρησε κατά 1,2% ή 69 σεντς, στα 56,25 δολ. ανά βαρέλι.


www.bankingnews.grbankingnews.gr

BREAKING NEWS