Τελευταία Νέα
Διεθνή

Aύξηση κερδών 18,4% στο 9μηνο του 2017 των κρατικών κινεζικών εταιριών - Στα 168 δισ. δολάρια

tags :
Aύξηση κερδών 18,4% στο 9μηνο του 2017 των κρατικών κινεζικών εταιριών  - Στα 168 δισ. δολάρια
Aποτελεί τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης για την περίοδο αυτή από το 2012, σύμφωνα με κρατικά στοιχεία
Οι κεντρικά διοικούμενες κρατικές εταιρίες (SOEs) της Κίνας κατέγραψαν αύξηση 18,4% στα συνολικά κέρδη εννεαμήνου, που αποτελεί τον ισχυρότερο ρυθμό ανάπτυξης για την περίοδο αυτή από το 2012, σύμφωνα με κρατικά στοιχεία.
Τα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους, οι εταιρίες αυτές είχαν κέρδη ύψους 1,11 τρισ. γιουάν (περίπου 168,6 δισ. δολαρίων), σύμφωνα με την S. Ying, επικεφαλής της οικονομικής διεύθυνσης στην αρμόδια επιτροπή εποπτείας και διακυβέρνησης κρατικών περιουσιακών στοιχείων (SASAC).
Τα συνολικά έσοδα των κρατικών αυτών επιχειρήσεων αυξήθηκαν κατά 15,4% στα 19,1 τρισ. γιουάν για το εννεάμηνο, ενώ τα έσοδα από εταιρίες του βιομηχανικού τομέα, όπως μεταποιητικές και εταιρίες επιστημονικής έρευνας, σημείωσαν άλμα κατά 24,1%, δήλωσε η Ying σε συνέντευξη Τύπου.
Στην Κίνα υπάρχουν σήμερα 98 κεντρικά διοικούμενες εταιρίες, συγκριτικά με 117 πέντε χρόνια νωρίτερα, καθώς η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε αναδιάρθρωσή τους σε μια προσπάθεια να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητά τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης