Τελευταία Νέα
Διεθνή

Kuroda (BoJ): Οι κεντρικές τράπεζες να διατηρήσουν τη χαλαρή νομισματική πολιτική – Αναιμικός πληθωρισμός και μισθοί

tags :
Kuroda (BoJ): Οι κεντρικές τράπεζες να διατηρήσουν τη χαλαρή νομισματική πολιτική – Αναιμικός πληθωρισμός και μισθοί
Ο ανώτατος τραπεζίτης διευκρίνισε πως οι κεντρικές τράπεζες «δεν είναι αναγκαίο να προχωρήσουν όλες μαζί προς την ίδια κατεύθυνση ταυτόχρονα»
Η Τράπεζα της Ιαπωνίας (Bank of Japan, BoJ) θα εισηγηθεί στην επόμενη συνάντηση των G-20 οι κεντρικές τράπεζες να διατηρήσουν την τρέχουσα χαλαρή νομισματική πολιτική, καθώς ο πληθωρισμός (ο στόχος έχει τεθεί στο 2%) αλλά και η αύξηση των μισθών παραμένουν σε αναιμικό επίπεδο, σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα (12 Οκτωβρίου 2017) ο επικεφαλής της BoJ, κ. Haruhiko Kuroda.
Βέβαια, ο ανώτατος τραπεζίτης διευκρίνισε πως οι κεντρικές τράπεζες «δεν είναι αναγκαίο να προχωρήσουν όλες μαζί προς την ίδια κατεύθυνση ταυτόχρονα», διότι η νομισματική πολιτική «αντικατοπτρίζει τις οικονομικές ανάγκες της κάθε χώρας».
Ο κ. Kuroda σχολίασε επίσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Reuters, πως οι περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες έχουν παρουσιάσει υγιή ανάπτυξη την τελευταία περίοδο, ενώ, ειδικά για την Ιαπωνία, ανέφερε πως οι μισθοί και ο πληθωρισμός επιταχύνονται σταδιακά, τη στιγμή που η αγορά εργασίας είναι «σφιχτή» και η παραγωγικότητα βελτιώνεται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης