Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Hyatt Hotels ανακάλυψε παραβίαση σε δεδομένα πληρωμών με κάρτες σε 41 ξενοδοχεία

tags :
Η Hyatt Hotels ανακάλυψε παραβίαση σε δεδομένα πληρωμών με κάρτες σε 41 ξενοδοχεία
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Hyatt αντιμετωπίζει πρόβλημα παραβίασης των δεδομένων στα ξενοδοχεία της
Η Hyatt Hotels δήλωσε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, ότι ανακάλυψε μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε πληροφορίες πληρωμών με κάρτες, σε ξενοδοχεία που διαχειρίζεται η Hyatt παγκοσμίως μεταξύ 18 Μαρτίου 2017 και 2 Ιουλίου 2017.
Η εταιρεία δήλωσε ότι η παραβίαση επηρέασε τις πληροφορίες στις κάρτες πληρωμής, όπως το όνομα του κατόχου της κάρτας, ο αριθμός της κάρτας, η ημερομηνία λήξης και ο εσωτερικός κωδικός επαλήθευσης, από κάρτες που εισήχθησαν με το χέρι ή συναλλάχθησαν στη ρεσεψιόν.
Ο ιδιοκτήτης της ξενοδοχειακής αλυσίδας Andaz, Park Hyatt και Grand Hyatt δήλωσε ότι συνολικά 41 ξενοδοχεία επηρεάστηκαν σε 11 χώρες, με την Κίνα να έχει 18, τα περισσότερα από τα οποία επηρεάστηκαν.
Επτά ξενοδοχεία Hyatt επηρεάστηκαν στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων τριών στη Χαβάη, τριών στο Πουέρτο Ρίκο και ένα στο Γκουάμ.
Η εταιρεία που εδρεύει στο Σικάγο, με έδρα το Illinois, ανέφερε ότι η ομάδα της για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, ανακάλυψε σημάδια μη εξουσιοδοτημένης πρόσβασης τον Ιούλιο 2017 και ξεκίνησε μία εσωτερική έρευνα που ολοκληρώθηκε την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017, η οποία έλυσε το ζήτημα και έλαβε μέτρα για να αποφευχθεί αυτό στο μέλλον.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Hyatt αντιμετωπίζει πρόβλημα παραβίασης των δεδομένων στα ξενοδοχεία της.
Στα τέλη του 2015, η Hyatt δήλωσε ότι το σύστημα επεξεργασίας πληρωμών με πιστωτικές κάρτες είχε μολυνθεί από κακόβουλο λογισμικό, το οποίο είχε πλήξει 250 ξενοδοχεία σε περίπου 50 χώρες.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης