Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Schaueble – Το 75% βλέπει κυβέρνηση Τζαμάικα

tags :
Γερμανία: Δημοφιλέστερος πολιτικός ο Schaueble – Το 75% βλέπει κυβέρνηση Τζαμάικα
Καλή/ πολύ καλή χαρακτηρίζει το 57% των Γερμανών μια κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελεύθερων και Πρασίνων
Αισιόδοξο ότι θα σχηματιστεί κυβέρνηση Χριστιανοδημοκρατών, Φιλελευθέρων και Πρασίνων δηλώνει το 75% των Γερμανών ενώ το 57% υποστηρίζει πως ο συγκεκριμένος συνασπισμός θα είναι καλός και πολύ καλός.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Infratest dimap, για λογαριασμό του πρώτου καναλιού γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD, μόλις το 21% πιστεύει πως οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα τρία κόμματα θα αποτύχουν, την ώρα που το 33% τάσσεται υπέρ ενός μεγάλου συνασπισμού Χριστιανοδημοκρατών – Σοσιαλδημοκρατών.
Όσον αφορά τη δημοφιλία των πολιτικών, ο Wolfgang Schaeuble είναι ο δημοφιλέστερος όλων με την αποδοχή του να φτάνει στο 69% τις θετικές αξιολογήσεις να αυξάνονται κατά 7%, μετά την γνωστοποίηση των σχεδίων που τον θέλουν να αναλαμβάνει την προεδρία του Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου.
Ακολουθεί η Merkel με 62% και απώλεια μιας μονάδας, ενώ μεγάλοι «χαμένοι» στη μάχη της δημοτικότητας είναι ο αρχηγός του SPD M. Schulz με 33% και απώλεια 13 ποσοστιαίων μονάδων, αλλά και ο υπουργός Εξωτερικών Sigmar Gabriel με 57% και απώλεια 11 μονάδων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης