Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +0,60% και τα 56,59 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Ανακάμπτει το πετρέλαιο λόγω ΗΠΑ - Στο +0,60% και τα 56,59 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,75% στα 50,98 δολ. ανά βαρέλι
Ανοδική κινείται σήμερα Παρασκευή (13/10) το πετρέλαιο, καθώς τόσο η παραγωγή στις ΗΠΑ όσο και τα αποθέματα αργού στη χώρα κατέγραψαν πτώση, υποδεικνύοντας μία πιο «σφιχτή» ενεργειακή αγορά.
Ειδικότερα, περί τις 9:25 π.μ. το Brent ενισχύεται κατά +0,60% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 56,59 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +0,75% στα 50,98 δολ. ανά βαρέλι.
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αμερικανική κυβέρνησης, τα αποθέματα αργού πετρελαίου για την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 6 Οκτωβρίου υποχώρησαν κατά -2,7 εκατ. βαρέλια, στα 462,22 εκατ. βαρέλια συνολικά, την ίδια στιγμή που η ημερήσια παραγωγή της χώρας μειώθηκε κατά 81 χιλ. βαρέλια, στα 9,48 εκατ. βαρέλια συνολικά.
Παράλληλα, οι ενισχυμένες εισαγωγές πετρελαίου στην Κίνα, οι οποίες άγγιξαν τα 9 εκατ. βαρέλια ημερησίως τον Σεπτέμβριο παρείχαν επίσης σημαντική στήριξη στις τιμές του μαύρου χρυσού, καθώς η χώρα εδραιώνεται ως ο μεγαλύτερος εισαγωγέας παγκοσμίως.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι χώρες του ΟΠΕΚ θα χρειαστεί να επεκτείνουν τη συμφωνία τους για τις περικοπές στην παραγωγή μετά τον Μάρτιο του 2018 εφόσον επιθυμούν περαιτέρω υποχώρηση των παγκόσμιων αποθεμάτων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS