Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζει τα ρεκόρ το bitcoin - Πάνω από τα 5.500 δολάρια – Στο +400% μόνο το 2017

tags :
Συνεχίζει τα ρεκόρ το bitcoin - Πάνω από τα 5.500 δολάρια – Στο +400% μόνο το 2017
Οι επενδυτικές τράπεζες αναζητούν τρόπους να "ενταχθούν" στα κρυπτονομίσματα
Νέο ρεκόρ καταγράφει σήμερα το ψηφιακό νόμισμα bitcoin, ξεπερνώντας τα 5.500 δολ. με το αυξημένο επενδυτικό ενδιαφέρον να προκαλεί ράλι στο κρυπτονόμισμα.
Η κεφαλαιοποίηση του «βασιλιά» των κρυπτονομισμάτων ξεπερνά πλέον σε 91 δισ. δολάρια, το ήμισυ της συνολικής αξίας 160 δισ. δολαρίων για τον κλάδο ψηφιακών νομισμάτων.



Υπενθυμίζεται εδώ ότι τον Σεπτέμβριο το bitcoin βρέθηκε υπό μεγάλη πίεση, λόγω της απόφασης της Κίνας να απαγορεύσει τις δημόσιες συναλλαγές.
Η κεντρική τράπεζα της Κίνας -της χώρας στην οποία αντιστοιχεί το 23% των συνολικών συναλλαγών με Bitcoin- έχει ήδη εκπονήσει τις σχετικές διατάξεις με τις οποίες θα απαγορεύεται οι κινεζικές πλατφόρμες να περιλαμβάνουν το Bitcoin και τα άλλα όμορα νομίσματα.
Υπό αυτές τις εξελίξεις, στις 15 Σεπτεμβρίου το bitcoin βρέθηκε στα 2.900 δολάρια.
Από τότε έχει κάνει ένα πρωτοφανές ακόμη ράλι ανόδου.
"Η Bitcoin σχεδιάστηκε για να λειτουργεί εκτός της επιρροής των κυβερνήσεων και των κεντρικών τραπεζών και κάνει ακριβώς αυτό", δήλωσε ο Iqbal V. Gandham, διευθύνων σύμβουλος στο eToro UK.
Μόνο την προηγούμενη εβδομάδα το Bitcoin είδε την αξία του να αυξάνεται κατά περισσότερο από 1.000 δολάρια, εξέλιξη που συμπίπτει με το ανανεωμένο ενδιαφέρον για το νόμισμα από τις επενδυτικές τράπεζες.
Η Wall Street Journal την περασμένη εβδομάδα ανέφερε ότι η Goldman Sachs έψαχνε να δημιουργήσει μια βάση συναλλαγών bitcoin και ο CEO της Morgan Stanley, James Gorman, δήλωσε πρόσφατα ότι η κρυπτογράφηση ήταν "σίγουρα κάτι περισσότερο από μια μανία".
Υπενθυμίζεται εδώ όμως ότι χτες, ο Jamie Dimon, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της JPMorgan, αρνήθηκε να σχολιάσει τη νέα άνοδο του bitcoin πάνω από τις 5.000 δολάρια.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων δήλωσε ότι δεν πρόκειται πλέον να συζητήσει το bitcoin μετά τα σχόλιά του τον περασμένο μήνα ότι το ψηφιακό νόμισμα ήταν μια «απάτη» που προκάλεσε αρκετά αναταραχή στη Wall Street και τη Silicon Valley.
«Δεν θα έβαζα αυτό το asset στην κατηγορία των σημαντικών πραγμάτων στον κόσμο, αλλά δεν πρόκειται να μιλήσω για το bitcoin πια».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης