Ενισχύεται περαιτέρω ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,32% και τα 1.297,43 δολ. ανά ουγγιά

Ενισχύεται περαιτέρω ο χρυσός λόγω δολαρίου - Στο +0,32% και τα 1.297,43 δολ. ανά ουγγιά
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να βρεθεί ξανά στη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά
Ανοδικά κινείται για μία ακόμα μέρα το πετρέλαιο, δεχόμενο ώθηση από τα πρακτικά της Federal Reserve, αγγίζοντας τα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων δυόμισι εβδομάδων.
Ειδικότερα, περί τις 10:22 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο ενισχύεται κατά +0,32% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.297,43 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό δολάριο υποχωρεί κατά -0,35% έναντι του γεν Ιαπωνίας.
Η νέα πτώση του αμερικανικού νομίσματος φαίνεται ότι παρέχει επιπλέον στήριξη στον χρυσό, καθώς η μετριοπαθής στάση που εμφάνισε η αμερικανική ομοσπονδιακή τράπεζα επανέφερε για ακόμα μία φορά τον προβληματισμό στις αγορές αναφορικά με τις μελλοντικές κινήσεις της Fed.
Μάλιστα, οι αναλυτές εκτιμούν ότι το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να βρεθεί ξανά στη ζώνη των 1.300 δολ. ανά ουγγιά, με την άνοδο ωστόσο να είναι ενδεχομένως προσωρινή.
Παρά την μετριοπαθή στάση που εμφανίζει η Fed, τα πρακτικά υποδεικνύουν ότι οι αξιωματούχοι της τράπεζας θα προχωρήσουν στην αύξηση των επιτοκίων για ακόμα μία φορά εντός του τρέχοντος έτους, με τις μελλοντικές αυξήσεις του 2018 να εξετάζονται σε βάθος χρόνου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS