Τελευταία Νέα
Διεθνή

Wells Fargo: Υποχώρησαν κατά -18% τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 4,6 δισ. δολ.

tags :
Wells Fargo: Υποχώρησαν κατά -18% τα κέρδη για το γ΄ τρίμηνο 2017 - Στα 4,6 δισ. δολ.
Τα έσοδα της αμερικανικής τράπεζας κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -2% στα 21,9 δισ. δολ.
Απροσδόκητη πτώση κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της Wells Fargo για το τρίτο τρίμηνο του 2017, όπως ανακοίνωσε σήμερα (13/10) η τράπεζα, η οποία επιχειρεί ακόμα να ανακάμψει από το μαζικό σκάνδαλο πωλήσεων που πρέκυψε το περασμένο φθινόπωρο.
Ειδικότερα, τα κέρδη της αμερικανικής τράπεζας υποχώρησαν κατά -18% στα 4,6 δισ. δολ. (0,84 δολ. ανά μετοχή) έναντι 5,6 δισ. δολ. (1,03 δολ. ανά μετοχή) το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.
Μάλιστα, τα αποτελέσματα αποδείχθηκαν πολύ κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν τα κέρδη να καταγράψουν ελαφριά υποχώρηση, στα 1,02 δολ. ανά μετοχή.
Παράλληλα, τα έσοδα της Wells Fargo κατέγραψαν πτώση της τάξεως του -2% στα 21,9 δισ. δολ. έναντι εκτιμήσεων 22,4 δισ. δολ. από τους αναλυτές.
«Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους πραγματοποιήσαμε θεμελιώδεις αλλαγές στη Wells Fargo προκειμένου να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και να οικοδομήσουμε μία καλύτερη τράπεζα», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Tim Sloan προσθέτοντας ότι «παρατηρήσαμε μία συνολική αύξηση των καταθέσεων, των δανείων στα χαρτοφυλάκια στεγαστικών, των πιστωτικών καρτών καθώς και υψηλότερα περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης