Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακά κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall Street - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα γ’ 3μηνου 2017

Οριακά κέρδη και νέα ρεκόρ στη Wall Street - Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα γ’ 3μηνου 2017
Σε μια σειρά ομιλιών από αξιωματούχους της Fed στρέφουν την προσοχή τους οι επενδυτές
Με οριακά κέρδη άνοιξε σήμερα (13/10/2017) η Wall Street, με τους τρεις δείκτες να ανέρχονται αμέσως σε ενδοσυνεδριακά υψηλά, καθώς οι επενδυτές στρέφουν την προσοχή τους σε μια σειρά ομιλιών από αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοινώνονται για το γ’ τρίμηνο του 2017.
Περί τις 16:30, ο Dow Jones industrial average ενισχυόταν κατά 0,11%, στις 22.866,19 μονάδες, ο S&P 500 κατέγραφε κέρδη 0,10% και κινείτο στις 2.553,78 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείτο κατά 0,25% υψηλότερα, στις 6.607,96 μονάδες.
Οι τρεις δείκτες βρίσκονται σε τροχιά να σημειώσουν ήπια κέρδη στο σύνολο της εβδομάδας.
Το «βλέμμα» των επενδυτών είναι στραμμένο στα αποτελέσματα γ’ τριμήνου, με τους επενδυτές να «ποντάρουν» σε άλλη μια ισχυρή περίοδο για τις αμερικανικές εταιρείες.
ΗBank of America ανακοίνωσε σήμερα μια σημαντική αύξηση κατά 13% στα κέρδη γ’ τριμήνου, στα 5,59 δισ. δολ., ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών, ενώ η Wells Fargo ανέφερε μειωμένα κέρδη κατώτερα των προσδοκιών.
Η μετοχή της BofA υποχωρούσε σχεδόν κατά 1%, ενώ της Wells Fargo σημείωνε «βουτιά» 3,6%.



Την ίδια ώρα, οι επενδυτές παρακολούθησαν ορισμένα θετικά στοιχεία για την οικονομία των ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να προαναγγείλουν μία επιπλέον αύξηση των επιτοκίων από τη Fed εντός του 2017.
Συγκεκριμένα, ο ετήσιος πληθωρισμός στις ΗΠΑ κατέγραψε τον Σεπτέμβριο σημαντική άνοδο, καθώς οι πρόσφατοι τυφώνες «εκτόξευσαν» τις τιμές των καυσίμων.
Ειδικότερα, ο δείκτης τιμών καταναλωτή «σκαρφάλωσε» στο υψηλό έξι μηνών του 2,2%, από 1,9% τον προηγούμενο μήνα.
Παράλληλα, οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6% τον Σεπτέμβριο, αν και διαμορφώθηκαν χαμηλότερα των προσδοκιών των αναλυτών, που ανέμεναν μια άνοδο της τάξης του 1,7%.
Εν τω μεταξύ, και σήμερα το ενδιαφέρον των επενδυτών επικεντρώνεται σε δηλώσεις από αξιωματούχους της Fed.
Ο πρόεδρος της Fed της Βοστόνης, Eric Rosengren, ανέφερε σε μια προετοιμασμένη ομιλία ότι το να αναγκαστεί η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ να θεσπίσει έναν ειδικό κανόνα για τον καθορισμό της νομισματικής πολιτικής, όπως προτείνεται στη νομοθεσία που εξετάζει το Κογκρέσο των ΗΠΑ, θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μεγάλα λάθη πολιτικής».
Όπως προειδοποίησε, το να απαιτηθεί η συμμόρφωση με έναν άκαμπτο κανόνα θα ήταν αντιπαραγωγικό, διότι οι κανόνες δεν καλύπτουν απαραιτήτως όλες τις επιλογές πολιτικής που μπορεί να χρειαστεί μια κεντρική τράπεζα, ούτε προσαρμόζονται αναγκαστικά σε αλλαγές στις βασικές οικονομικές εκτιμήσεις.
Στο «μέτωπο» των εμπορευμάτων, το πετρέλαιο κινείται σήμερα ανοδικά, καθώς τόσο η παραγωγή στις ΗΠΑ όσο και τα αποθέματα αργού στη χώρα κατέγραψαν πτώση, υποδεικνύοντας μία πιο «σφιχτή» ενεργειακή αγορά.
Ειδικότερα, περί τις 16:50, το αργό ενισχυόταν κατά 1,5%, στα 51,4 δολ. ανά βαρέλι, ενώ το Brent κινείτο κατά 1,5% υψηλότερα, στα 57,10 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης