Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα δικαστήρια οι τεχνολογικοί κολοσσοί, για να αναιρέσουν την απόφαση Trump για το πρόγραμμα DACA

tags :
Στα δικαστήρια οι τεχνολογικοί κολοσσοί, για να αναιρέσουν την απόφαση Trump για το πρόγραμμα DACA
Οι εν λόγω εταιρείες διαθέτουν δεκάδες από τους «Dreamers» στο εργατικό τους δυναμικό
IBM, Facebook, Twitter, Uber και 104 άλλες εταιρείες προσέφυγαν στην αμερικανική Δικαιοσύνη προκειμένου να αναιρέσουν την αποκρουστική απόφαση του Donald Trump για το DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), σε μία προσπάθεια να προστατέψουν τους 800.000 «Dreamers» που απειλούνται με απέλαση.
Οι εν λόγω εταιρείες διαθέτουν δεκάδες από τους «Dreamers» στο εργατικό τους δυναμικό.
Στην προσφυγή συνέβαλαν και οι πολιτείες των Καλιφόρνια, Μινεσότα, Μαίρυλαντ και Μέιν.
«Όπως το πρόγραμμα DACA έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ένταξης, η ακύρωσή της απευθύνεται στους μετανάστες που ήταν αναπόσπαστο μέρος της ανάπτυξης και της ανάπτυξης της κοινωνίας και της οικονομίας μας εδώ και δεκαετίες, λέγοντας τους ότι δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι εδώ.
Ως εκ τούτου, η ακύρωση του DACA θα αποδυναμώση μελλοντικά την ικανότητα των αμερικανικών εταιρειών να προσελκύσουν άτομα από όλο τον κόσμο για να στηρίξουν την οικονομία της Αμερικής», αναφέρεται στο κείμενο της προσφυγής.
Όταν ο Πρόεδρος κ. Barack Obama δημιούργησε το πρόγραμμα, το 2012, γέμισε ελπίδα όσους είχαν εισέλθει στη χώρα για να ζήσουν το δικό τους «American Dream».
Το πρόγραμμα DACA αφορούσε τη χορήγηση αδειών παραμονής και εργασίας σε 800.000 παιδιά που είχαν εισέλθει παράνομα («Dreamers») στις Η.Π.Α., σε μία προσπάθεια να ονειρευτούν και να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον.
Η απόφαση της κυβέρνησης Trump να ακυρώσει τη DACA και να οικοδομήσει ένα τείχος στα σύνορα Η.Π.Α.-Μεξικού, έθεσε σε κίνδυνο αυτά τα όνειρα, αναγκάζοντας 800.000 νέους σε απέλαση.
Να υπενθυμστεί ότι, μετά τον σάλο που ξέσπασε από την προαναγγελία του Donald Trump -τον Ιούνιο 2017- για τερματισμό του προγράμματος DACA, αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης πρότειναν συμβιβαστική λύση, δεχόμενοι να χορηγηθεί η άδεια παραμονής -και μετέπειτα η υπηκοότητα- στους εν λόγω πολίτες, σύμφωνα με όσα είχε δηλώσει στο Κογκρέσο ο κ. Michael Dougherty, γραμματέας για τη συνοριακή, μεταναστευτική και εμπορική πολιτική των Η.Π.Α..
Η απόφαση του Ρεπουμπλικάνου είχε χαρακτηριστεί «βάρβαρη» από τον κ. Obama, ενώ είχε προκαλέσει των αποτροπιασμό στις τοπικές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης