Κέρδη 0,4% για τον χρυσό, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών - Στα 1.278,90 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,4% για τον χρυσό, εν μέσω γεωπολιτικών ανησυχιών - Στα 1.278,90 δολ. ανά ουγγιά
Στήριξη και στην αποστροφή ρίσκου που πυροδότησε η αβεβαιότητα γύρω από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (13/11/2017) ο χρυσός, μετά τις σημαντικές απώλειες της Παρασκευής (10/11), δεχόμενος ώθηση από τις συνεχιζόμενες εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Την ίδια ώρα, το πολύτιμο μέταλλο βρήκε στήριξη στην αποστροφή ρίσκου που πυροδότησε η αβεβαιότητα γύρω από τη φορολογική μεταρρύθμιση στις ΗΠΑ, πιέζοντας τις αμερικανικές μετοχές χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά και στρέφοντας τους επενδυτές στα ασφαλή καταφύγια.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,4% ή 4,70 δολ., στα 1.278,90 δολ. ανά ουγγιά.
Σημειώνεται ότι την περασμένη Πέμπτη, το πολύτιμο μέταλλο είχε ανέλθει στα 1.287,50 δολ., που ήταν το υψηλότερο επίπεδο από τις 16 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet, ενώ στο σύνολο της εβδομάδας ενισχύθηκε περίπου κατά 0,4%.
Την ίδια ώρα, ο δείκτης δολαρίου ICE U.S. Dollar Index ενισχυόταν κατά 0,1%, στις 94,48 μονάδες.
Ο δείκτης κατέγραψε ισχυρές απώλειες την περασμένη εβδομάδα, καταγράφοντας την Πέμπτη (09/11) τη μεγαλύτερη πτώση από τις 10 Οκτωβρίου 2017, στον απόηχο της πρότασης των Ρεπουμπλικάνων της Γερουσίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση, η οποία έχει σημαντικές διαφορές με το αντίστοιχο σχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων, ιδίως όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα για τις φορολογικές περικοπές στις επιχειρήσεις, αναβάλλοντάς τες για το 2019.
Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο της Βουλής των Αντιπροσώπων μειώνει άμεσα τον εταιρικό φόρο στο 20% από το τρέχον 35%.
Σημειώνεται ότι είθισται το αποδυναμωμένο δολάριο να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Τα «βλέμματα» των επενδυτών στρέφονται τώρα στα στοιχεία για τον πληθωρισμό σε ΗΠΑ, Ευρωζώνη και Ηνωμένο Βασίλειο που αναμένονται εντός της εβδομάδος, τα οποία αναμένεται να επηρεάσουν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του πολύτιμου μετάλλου.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS