Διατηρείται πάνω από τα 6.500 δολάρια το bitcoin, με 110 δισ. κεφαλαιοποίηση

Διατηρείται πάνω από τα 6.500 δολάρια το bitcoin, με 110 δισ. κεφαλαιοποίηση
Το ethereum συνεχίζει την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών
Σχεδόν αμετάβλητο (+0,88%) παραμένει -περί τις 19:41- σε ημερήσια βάση το επικρατέστερο ψηφιακό νόμισμα, στα 6.574,7 δολάρια ανά μονάδα στην αμερικανική πλατφόρμα Coinbase, περίπου 2.300 δολάρια από τα ιστορικά υψηλά της περασμένης εβδομάδας.
Η κεφαλαιοποίηση του bitcoin διατηρείται πάνω από τα 110 δισεκ. δολάρια.
Την ίδια στιγμή, το ethereum συνεχίζει την ανοδική πορεία των τελευταίων ημερών, ενισχυόμενο κατά 4,8%, στα 332,4 δολάρια ανά μονάδα.
Η πιο πρόσφατη «επίθεση» κατά του κλάδου έλαβε χώρα χθες 13 Νοεμβρίου 2017, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της BlackRock κ. Larry Fink, να εκτιμά πως το bitcoin, η αξία του οποίου κατέγραψε σημαντικές διακυμάνσεις αυτόν τον μήνα, αποτελεί μια «κερδοσκοπική» επένδυση που ευδοκιμεί λόγω της ανωνυμίας της.
«Υπάρχει υπερβολική έμφαση στο bitcoin», δήλωσε ο Fink.
«Δεν ξέρω γιατί έχει τόσο μεγάλη γοητεία για τον Τύπο», πρόσθεσε.
Η αξία του bitcoin υποχώρησε ραγδαία και κατά 29% από το ρεκόρ των 8,888 δολ. τον Νοέμβριο, μετά την ακύρωση μιας προγραμματισμένης αναβάθμισης της τεχνολογίας του και εν μέσω των επίμονων ανησυχιών για «φούσκα».
Ο κ. Fink δήλωσε ότι οι επενδυτές με μακροπρόθεσμους ορίζοντες πρέπει να επικεντρωθούν σε παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως οι μετοχές και τα ομόλογα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, για έναν 30χρονο, «100% μετοχές είναι η σωστή επενδυτική στρατηγική», σε μια εποχή όπου οι οικονομίες του κόσμου απολαμβάνουν μια «συγχρονισμένη ανάπτυξη» για πρώτη φορά μετά την οικονομική κρίση.
Το bitcoin «είναι μικροσκοπικό στο σύστημα των χρηματοπιστωτικών αγορών», δήλωσε ο Fink, συμπληρώνοντας ότι «είναι ένα πολύ κερδοσκοπικό μέσο».
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι τα σημάδια πίεσης στις αγορές υψηλότερου ρίσκου δεν θα πρέπει να προκαλούν υστερία.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS