ΗΠΑ: Soros και Αμερικανοί εκατομμυριούχοι παρακαλούν για… αύξηση των φόρων τους

ΗΠΑ: Soros και Αμερικανοί εκατομμυριούχοι παρακαλούν για… αύξηση των φόρων τους
Το πλουσιότερο 1% θα ευνοηθεί από τη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Trump...
Πάνω από 400 Αμερικανοί εκατομμυριούχοι, μεταξύ αυτών και ο δισεκατομμυριούχος μεγαλοεπενδυτής κ. George Soros αλλά και ο μεγιστάνας Steven Rockefeller, ζήτησαν σήμερα (14 Νοεμβρίου 2017) με επιστολή τους από το Κογκρέσο των Η.Π.Α. να μην μειωθούν οι φόροι τους, αντιστεκόμενοι έτσι στη φορολογική μεταρρύθμιση που προωθούν οι Ρεπουμπλικάνοι.
Οι πλούσιοι Αμερικανοί, στους οποίους συμπεριλαμβάνονται γιατροί, δικηγόροι, επιχειρηματίες και διευθύνοντες σύμβουλοι, αναφέρουν ότι η κυβέρνηση του Donald Trump θα πραγματοποιήσει ένα μεγάλο λάθος αν μειώσει τους φόρους στις πλουσιότερες οικογένειες, σε μια εποχή όπου το δημόσιο χρέος είναι ιστορικά υψηλό και η ανισότητα διαμορφώνεται στο χειρότερο επίπεδο από τη δεκαετία του 1920.
Αντί να μειώσει τους φόρους των πλούσιων, η επιστολή -η οποία συντάχθηκε από την οργάνωση Responsible Wealth- προτρέπει το Κογκρέσο να αυξήσει τους φόρους στους πλούσιους πολίτες!
Να σημειωθεί ότι, μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο των Ρεπουμπλικάνων συστήνει τη μείωση του ανώτερου φορολογικού συντελεστή για τις οικογένειες με ετήσιο εισόδημα πάνω από 1 εκατ. δολάρια, από 39,6% σε 38,5%.

Το πλουσιότερο 1% θα ευνοηθεί από τη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Trump

Οι πλουσιότεροι πολίτες των Η.Π.Α. αναμένεται να είναι αυτοί που θα ευνοηθούν περισσότερο από την προτεινόμενη φορολογική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης του Donald Trump, σύμφωνα με την ανάλυση που πραγματοποίησε το Tax Policy Center.
Η προτεινόμενη μεταρρύθμιση, η οποία περιλαμβάνει μείωση του εταιρικού φορολογικού συντελεστή, από το 35% στο 15% ή 20%, και μείωση του ανώτατου συντελεστή φορολόγισης, από το 39,6%, στο 35%, θα παράσχει 5,99 τρισ. δολάρια σε φορολογικές περικοπές -μειώνοντας παράλληλα τα ομοσπονδιακά έσοδα κατά 2,4 τρισ.- τα επόμενα 10 χρόνια.
Ειδικότερα, το πλουσιότερο 1% των Αμερικανών, το οποίο αντιπροσωπεύεται από όσους διαθέτουν ετήσιο εισόδημα άνω των 730.00 δολαρίων, θα λάβει μέση περικοπή φόρου ύψους 37.000 δολαρίων από το νέο καθεστώς.
Αν ληφθεί υπόψη ο πληθυσμός των εν λόγω πολιτών, η συνολική φορολογική περικοπή αντιστοιχεί στο 22% του συνολικού ποσού που θα «γλιτώσουν» οι Αμερικανοί, αν βέβαια εγκριθεί η νομοθεσία.
Μάλιστα, όταν πρόκειται για το πλουσιότερο 0,1%, η μέση φορολογική περικοπή ανέρχεται σε 178.000 δολάρια τον χρόνο, όταν η μεσαία τάξη θα πληρώσει 700 δολάρια λιγότερους φόρους.
Στην ανάλυση διαπιστώνεται ότι, λόγω της κατάργησης ορισμένων εκπτώσεων, το 12% των φορολογουμένων θα πληρώσει μεγαλύτερο φόρο με το νέο καθεστώς από το 2018, με το αντίστοιχο ποσοστό για το 2027 να εκτοξεύεται στο 28%.
Ας δούμε όμως τι λένε, επίσης, για τη φορολογική μεταρρύθμιση δύο αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης και μία κορυφαία επενδυτική τράπεζα της χώρας.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS