Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, καθώς υποχωρεί το δολάριο - Στα 1.282,90 δολ. ανά ουγγιά

Κέρδη 0,3% για τον χρυσό, καθώς υποχωρεί το δολάριο - Στα 1.282,90 δολ. ανά ουγγιά
To ευρώ ανήλθε σήμερα σε υψηλό τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου
Με κέρδη έκλεισε σήμερα (14/11/2017), για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα, ο χρυσός, καθώς βρήκε στήριξη στην υποχώρηση του δολαρίου, που πίεσε τον δείκτη ICE U.S. Dollar Index στο χαμηλότερο επίπεδο σχεδόν των τριών τελευταίων εβδομάδων.
To ευρώ ανήλθε σήμερα σε υψηλό τριών εβδομάδων έναντι του δολαρίου, δεχόμενο ώθηση από ορισμένα ισχυρά οικονομικά στοιχεία για τη Γερμανία, που έδειξαν μια σημαντική επιτάχυνση της ανάπτυξης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2017, χάρη στην παγκόσμια ζήτηση και στις υψηλότερες εταιρικές επενδύσεις.
Συγκεκριμένα, το ΑΕΠ της μεγαλύτερης οικονομίας της Ευρωζώνης αυξήθηκε με ετήσιο ρυθμό 3,3%, από 2,6% το προηγούμενο τρίμηνο, με τα αποτελέσματα να ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν ελαφρά επιβράδυνση στο 2,4%.
Εν τω μεταξύ, στήριξη στο ευρώ προσέφεραν και οι δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), Mario Draghi, ο οποίος τόνισε ότι τα εργαλεία που χρησιμοποίησε η ΕΚΤ κρίνονται άκρως αποτελεσματικά.
Περί τις 21:15, το ευρώ ενισχυόταν κατά 1,1% έναντι του δολαρίου, με την ισοτιμία ανάμεσα στα δύο νομίσματα να διαμορφώνεται στο 1,1795 δολ. - το υψηλότερο επίπεδο των τριών τελευταίων εβδομάδων.
Σημειώνεται ότι το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα δεν έχει διαπραγματευτεί σε επίπεδα άνω του 1,17 δολ. από τις 26 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με στοιχεία της FactSet.
Σημειώνεται ότι το αποδυναμωμένο δολάριο τείνει να προσφέρει ώθηση στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται φθηνότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Δεκεμβρίου έκλεισε με κέρδη 0,3% ή 4 δολ., στα 1.282,90 δολ. ανά ουγγιά.
Εν τω μεταξύ, ώθηση στο πολύτιμο μέταλλο συνέχισαν να προσφέρουν οι εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής.
Πάντως, σημερινή έκθεση της UBS ανέφερε πως δεν υπάρχουν ισχυροί ανοδικοί καταλύτες για τον χρυσό.
«Ένα πιο σταθερό μακροοικονομικό outlook για την ανάπτυξη, ο σταθερός πληθωρισμός, οι χαλαρές χρηματοοικονομικές συνθήκες και τα χαμηλά ρίσκα διατηρούν την επείγουσα ανάγκη για περιορισμένη έκθεση στον χρυσό επί του παρόντος», επεσήμανε ο αναλυτής της UBS Joni Teves.


www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS