Η Aston Martin προειδοποιεί με διακοπή παραγωγής οχημάτων σε περίπτωση «σκληρού Brexit»

Η Aston Martin προειδοποιεί με διακοπή παραγωγής οχημάτων σε περίπτωση «σκληρού Brexit»
Περίπου το 70% των οχημάτων που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο προέρχονται από την Ε.Ε.
Μία ενδεχόμενη μη επίτευξη αμοιβαία επωφελούς συμφωνίας μεταξύ Ε.Ε. και Ηνωμένου Βασιλείου θα μπορούσε να προκαλέσει ακόμη και διακοπή στην παραγωγή οχημάτων της, προειδοποίησε σήμερα (14 Νοεμβρίου 2017) η Aston Martin, η πασίγνωστη βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία.
Όπως επισήμανε ο κ. Mark Wilson, διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας υπερπολυτελών αυτοκινήτων, κάθε μοντέλο που κατασκευάζεται στο Ηνωμένο Βασίλειο λαμβάνει κανονιστική έγκριση από την Υπηρεσία Πιστοποίησης Οχημάτων (Vehicle Certification Agency, VCA), η οποία επιτρέπει τις πωλήσεις σε όλη την Ε.Ε..
«Πρέπει να βεβαιωθούμε ότι η έγκριση από τη VCΑ θα συνεχιστεί.
Διαφορετικά, θα υπάρξουν σημαντικές δαπάνες για εμάς, κάτι που μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε διακοπή της παραγωής, καθώς παράγουμε αυτοκίνητα μόνο στη Βρετανία», ανέφερε σε ακρόαση της επιτροπής «Business, Energy and Industrial Strategy».
Να σημειωθεί ότι το ζήτημα της πιστοποίησης είναι επίσης σημαντικό για τις ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες, καθώς περίπου το 70% των οχημάτων που πωλούνται στο Ηνωμένο Βασίλειο προέρχονται από την Ε.Ε..
Στην περίπτωση μη συμφωνίας, το καταναλωτικό κοινό θα μπορούσε να δει αυξήσεις των τιμών κατά περίπου £1.500 ανά όχημα, εκτιμάται.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS