Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Απαράδεκτη η στάση του ΤΑΙΠΕΔ που δεν αποδέχεται την προσφορά του fund Global Family Partners αν και υπέβαλε καλύτερη πρόταση από την Ιntralot

tags :
Απαράδεκτη η στάση του ΤΑΙΠΕΔ που δεν αποδέχεται την προσφορά του fund  Global Family Partners αν και υπέβαλε καλύτερη πρόταση από την Ιntralot
Η Global Family Partners δηλώνει έτοιμη να καταβάλλει υψηλότερο τίμημα από το προτεινόμενο - Διαψεύδει η Intralot το ύψος του τιμήματος
(upd)Απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η στάση του ΤΑΙΠΕΔ που δεν αποδέχεται την προσφορά που υπέβαλλε η Global Family Partners για την απόκτηση της άδειας ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα αν και η πρόταση της είναι καλύτερη από αυτή της Intralot.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφορά που υπέβαλλε η Intralot ανέρχεται στα 5,2 εκατ ευρώ ενώ της Global Family Partners στα 40 εκατ ευρώ.
Ωστόσο, η Intralot επανήλθε τη Δευτέρα το πρωί με ανακοίνωση της διαψεύδοντας την ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ ότι το τίμημα που προσέφερε ήταν μόλις 5,2 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, ισχυρίζεται ότι φτάνει τα 56,2 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα η προσφορά της αφορά 5,2 εκατ ευρώ για την άδεια και 2,5 ευρώ κατ΄έτος για τα 20 χρόνια παραχώρησης.
Η διαφορά λοιπόν μεταξύ των δύο προσφορών είναι ότι η Intralot θα πληρώσει 56,2 εκατ ευρώ σε βάθος 20ετίας, ενώ το Global Family Partners 40 εκατ ευρώ από την αρχή της παραχώρησης.
Ως εκ τούτου το ΤΑΙΠΕΔ οφείλει να εξετάσει εκ νέου τις δύο προσφορές και να αποδειχτεί ποιά είναι η καλύτερη.
Ενδεικτική πάντως είναι και η επιστολή που απέστειλε στο ΤΑΙΠΕΔ, η Global Family Partners στο ΤΑΙΠΕΔ παρέχονται σημαντικές πληροφορίες που ενδιαφέρουν το σύνολο των μετόχων του ιπποδρομιακού στοιχήματος.
Η επιστολή προς το ΤΑΙΠΕΔ περιέχει τις κάτωθι διευκρινήσεις:
1) Η προσφορά της Global Family Partners δεν αποτελεί εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στην εν εξελίξει διαγωνιστική διαδικασία.
Πρόκειται για μια δέσμευση πως θα προχωρήσει στην απόκτηση της άδειας, έναντι του προτεινόμενου τιμήματος - ή ακόμη και υψηλότερου αν προκύψει από τις διαπραγματεύσεις - εάν η εταιρεία κληθεί να συμμετάσχει στις διαπραγματεύσεις αυτές.
2) Σε ό,τι αφορά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Global Family Partners δηλώνει πως δεν είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθεί due diligence.
Ταυτόχρονα δηλώνει πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η συμφωνία, εντός του χρονοδιαγράμματος που έχει θέσει το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.
Η Global Family Partners δηλώνει επίσης έτοιμη να παράσχει προς το ΤΑΙΠΕΔ κάθε δυνατή εγγύηση που θα κριθεί αναγκαία.
3) Η Global Family Partners επισημαίνει πως έχει λάβει γνώση της επιστολής που απέστειλαν στο ΤΑΙΠΕΔ, στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση οι τρεις ιπποδρομιακές οργανώσεις.
Παράλληλα αναφέρει πως συμμερίζεται την ανησυχία όλων εκείνων, οι ζωές και τα επαγγέλματα των οποίων συνδέονται με τις ιπποδρομίες.
Ταυτόχρονα επαναλαμβάνει πως η προσφορά της είναι η μόνη που μπορεί να διασφαλίσει την απρόσκοπτη λειτουργία των ιπποδρομιών και μετά τη λήψη της άδειας.
Όπως σημειώνει, στη συνέχεια, η Global Family Partners, αν και αναγνωρίζει πως η προσφορά της δεν βρίσκεται εντός του χρονοδιαγράμματος της διαγωνιστικής διαδικασίας, εξηγεί πως οι νομικοί της σύμβουλοι είναι βέβαιοι πως το ΤΑΙΠΕΔ έχει την αρμοδιότητα να εξετάσει εκ νέου αν η προσφορά της έχει αξία, λαμβάνοντας υπόψη το κοινό συμφέρον και το συμφέρον της Ελλάδας, από οικονομικής πλευράς.
Η Global Family Partners αντιτείνει ως ισχυρό επιχείρημα το ότι εάν απορριφθεί η προσφορά της, τότε θα υπάρχει μόνο μια προσφορά στη διαγωνιστική διαδικασία, περιορίζοντας σε μεγάλο βαθμό τον ανταγωνισμό για την απόκτηση της άδειας ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα.

Διαψεύδει η Intralot το ΤΑΙΠΕΔ για το ύψος του τιμήματος στο ιπποδρομιακό στοίχημα

Σε ευθεία διάψευση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων (ΤΑΙΠΕΔ) προχώρησε σήμερα η Intralot, σχετικά με την προσφορά της τελευταία στο διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα.
Με ανακοίνωση της η Intralot διαψεύδει ότι η οικονομική προσφορά ύψους 5.250.000 ευρώ που είχε υποβάλει στις 31 Ιουλίου 2014 η Ένωση Προσώπων "Intralot (SPV No. 1) Limited" και "Intralot (SPV No.2) Limited".
Η διοίκηση αναφέρει ότι "η οικονομική πρότασή της σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού για το εικοσαετές δικαίωμα διοργάνωσης ιπποδρομιών και αμοιβαίου στοιχήματος ανέρχεται στο ποσό των 56.281.920 ευρώ σε σημερινές τιμές.
Στο ποσό αυτό δεν περιλαμβάνονται επιπλέον έσοδα του Ελληνικού Δημοσίου που αναμένονται από την συνέχιση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας στην Ελλάδα (όπως φορολογία τυχερών παιχνιδιών, κέρδη νικητών, φόρος εισοδήματος κλπ.)".

Η ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ

Σε ανακοίνωσή του το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, σε κοινή συνεδρίαση με το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων, αποσφράγισε σήμερα την οικονομική προσφορά ύψους €5.250.000 που είχε υποβάλει στις 31 Ιουλίου 2014 η Ένωση Προσώπων “Intralot (SPV No. 1) Limited” και “Intralot (SPV No.2) Limited” παρουσία της, για τη χορήγηση του δικαιώματος για την αποκλειστική διοργάνωση και διεξαγωγή του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος στην Ελλάδα για 20 χρόνια. Επίσης, αποσφραγίστηκε η αποτίμηση που διενήργησε ο ανεξάρτητος αποτιμητής.»
» Τα σχετικά έγγραφα δόθηκαν για αξιολόγηση στο Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων και τους συμβούλους του έργου. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ θα συνεδριάσει εκ νέου για το θέμα εντός του Αυγούστου».

Πρώτη ενημέρωση 7 Αυγούστου 16:12

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης