Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Μετά από οκτώ χρόνια η Replicar Hellas πήρε την έγκριση να πουλά χειροποίητα αυτοκίνητα και στην Ελλάδα

tags :
Μετά από οκτώ χρόνια η Replicar Hellas πήρε την έγκριση να πουλά χειροποίητα αυτοκίνητα και στην Ελλάδα
Κυκλοφορούν ήδη στη Γερμανία στην Αυστρία στην Ιταλία και στην Αγγλία
Η γραφειοκρατία σε όλο της το μεγαλείο. Οκτώ χρόνια πέρασαν από το αρχικό αίτημα της εταιρείας Replicar Hellas να λάβει την έγκριση να κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους αυτοκίνητα αντίκες και κατασκευάζει η ελληνική εταιρεία.
Η τελευταία υπογραφή… έπεσε από τον αρμόδιο υφυπουργό Μεταφορών κ Μιχάλη Παπαδόπουλο.
Η Ελλάδα μπαίνει στο χάρτη της παραγωγής αυτοκινήτων αλλά σε μία εξειδικευμένη αγορά καθώς η παραγωγική μονάδα της Replicar Hellas φτιάχνει χειροποίητα αυτοκίνητα της δεκαετίας του 1950.
Η πολυπόθητη υπογραφή όπως μας εκμυστηρεύτηκε στέλεχος της εταιρείας έπεσε έπειτα από παρέμβαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά , ο οποίος πληροφορήθηκε το πρόβλημα κατά την επίσκεψη του στην79ης Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Η ανόητη γραφειοκρατική διαδικασία στέρησε από την ελληνική εταιρεία τεράστιους πόρους τόσο σε κεφάλαια όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό.
Ο διευθυντής πωλήσεων της Replicar Hellas κ Θανάσης Μητσοκάπας ανέφερε στο bankingnews.gr ότι η έκδοση του εγγράφου τύπου Α με το οποίο η εταιρεία θα έχει δικαίωμα να πουλήσει αυτοκίνητα στην Ελλάδα ως ασφαλή και τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ο διευθυντής πωλήσεων υποστηρίζει ότι ήταν υπόθεση δύο μηνών ενώ η ελληνική γραφειοκρατία μας ταλαιπώρησε οκτώ ολόκληρα χρόνια.
Η αναίτια καθυστέρηση μας προκάλεσε τεράστια οικονομική ζημιά καθώς η περίοδος του 2006 ήταν ευνοϊκή για όλους. Ο τραπεζικός δανεισμός ήταν σχετικά εύκολη υπόθεση καθώς όλα τα πιστωτικά ιδρύματα «μοίραζαν» χρήμα και από την άλλη πλευρά ήταν εύκολο να βρεθούν εγχώριοι αγοραστές.

Σήμερα βρισκόμαστε σε ένα αρνητικό οικονομικό περιβάλλον με τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων να κινείται σε πτωτικούς ρυθμούς.
Η Replicar Hellas για να ανεβάσει την παραγωγή της σε 100 αυτοκίνητα το χρόνο από 30 σήμερα θα χρειαστεί τραπεζικό δανεισμό που για το 2006 και 2007 θα ήταν υπόθεση ολίγων ωρών.
Στο μεταξύ οι τράπεζες που ήδη έχουν λάβει ανάλογο αίτημα εμφανίζονται διστακτικές καθώς το εγχώριο τραπεζικό σύστημα από τη λογική του δίνουμε χρήματα σε όλους πέρασε στο άλλο άκρο που είναι δεν δίνουν σε κανέναν.

Πάντως το bankingnews.gr θέτει το απλό ερώτημα γιατί χρειάζεται η υπογραφή του υφυπουργού για να λάβει απάντηση η εκάστοτε επιχείρηση στο αίτημά της που αφορά την αύξηση της παραγωγικής της διαδικασίας;
Μήπως ο νομοθέτης φρόντισε για το «καλό» του χρεοκοπημένου πολιτικού συστήματος το οποίο μεγαλούργησε «στήνοντας» ένα μηχανισμό δούναι και λαβείν που αρχικά κέρδιζε το πολιτικό σύστημα και σε δεύτερο πλάνο δημιουργήθηκαν και οι φιλικά προσκείμενοι επιχειρηματίες της εκάστοτε κυβέρνησης!

Η Replicar Hellas
Το εργοστάσιο στην Κατερίνη κατασκευάζει χειροποίητα αυτοκίνητα ρέπλικα. Στην παραγωγή είναι δύο μοντέλα και πιστά αντίγραφα της Porsche 356 του 1957 και το spyder 550, το πρώτο σπoρ αυτοκίνητο της Porsche το διάσημο Little Bastard. Ο ιδρυτής της εταιρείας κ Ηλίας Γαγανέλης κατάφερε να πουλά αυτοκίνητα αντίκες σε όλη τη Ευρώπη και στην ούγια γράφει made in Greece. Στα σκαριά υπάρχουν κι άλλες συμφωνίες για την παραγωγή αυτοκινήτων όπως είναι η Lamborghini, η Maserati και η MacLaren.
Τα δυο παραγόμενα μοντέλα κοστίζουν από 36.000 ευρώ και ανάλογα με την «τσέπη» του πελάτη μπορεί η αξία του αυτοκινήτου να φτάνει τις 150.000 ευρώ.

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης