Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το Υπ. Μεταφορών κατάφερε να κατοχυρώσει την ελληνική κατάληξη .ελ στο internet

tags :
Το Υπ. Μεταφορών κατάφερε να κατοχυρώσει την ελληνική κατάληξη .ελ στο internet
H χρήση των ελληνικών διευθύνσεων στο internet αποτελούσε πάγιο αίτημα της ομογένειας
Στην τελική ευθεία για την απόδοση της κατάληξης .ελ στις ιντερνετικές διευθύνσεις βρίσκεται η Ελλάδα. 
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Παγκόσμιος Οργανισμός του Διαδικτύου για την εκχώρηση ονομάτων και αριθμών (ICANN), έδωσε προ ημερών το «πράσινο φως» στο Υπουργείο Μεταφορών Υποδομών και Δικτύων για την χρησιμοποίηση του καταληκτικού .ελ στις ιντερνετικές διευθύνσεις προερχόμενες από την Ελλάδα.
Η αίτηση της Ελλάδας για την απόδοση στην χώρα μας του συνδυασμού ελ ως διεθνοποιημένο όνομα χώρου ανωτάτου επιπέδου, υποβλήθηκε τον Ιούλιο του 2010 και έκτοτε δόθηκε μια σκληρή μάχη μέχρι να δοθεί η έγκριση του ICANN, στις αρχές του μήνα.
Η επίσημη απόφαση του ΙCANN αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.
Στην συνέχεια η χώρα μας θα πρέπει να υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά και μέσα στους επόμενους 3-6 μήνες, θα ολοκληρωθεί η διαδικασία εισαγωγής του .ελ στο βασικό αρχείο ζώνης.
Έτσι μετά την έκδοση της απόφασης οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πλέον ελληνικές διευθύνσεις όπως για παράδειγμα: υπουργείοοικονομικών.ελ ή ελοτ.ελ
Η επιτυχία αυτή θεωρείται αρκετά σημαντική για την χώρα μας, καθώς η εισαγωγή της ελληνικής γλώσσας στο διαδίκτυο, εισάγει ένα νέο κεφάλαιο στην διατήρηση του ελληνικού πολιτισμού και της εθνικής μας κληρονομιάς στη νέα ψηφιακή εποχή, για την εκπλήρωση ενός πάγιου αιτήματος της ελληνικής ομογένειας και τις ευκαιρίες στην καινοτομία, την απασχόληση και την ανάπτυξη που μπορεί να επιφέρει.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να συγκληθεί ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Μεταφορών με την συμμετοχή όλων των υπουργείων, για το θέμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης