Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η νέα εποχή του ΟΤE σκόνταψε στην VOIP - Στο 70% οι τεχνικές βλάβες - Χωρίς τηλέφωνο οι χρήστες της εφαρμογής

tags :
Η νέα εποχή του ΟΤE σκόνταψε στην VOIP - Στο 70% οι τεχνικές βλάβες - Χωρίς τηλέφωνο οι χρήστες της εφαρμογής
Πρόκειται για μια νέα τηλεπικοινωνιακή εφαρμογή, η οποία μπορεί να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά κόστη του Ομίλου ΟΤΕ
Η νέα τεχνολογική εποχή μέσω του Voice Over IP του ΟΤΕ προκαλεί τριγμούς στα ανώτατα τεχνικά κλιμάκια του ομίλου ενώ η διοίκηση και προσωπικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος κ Μιχάλης Τσαμάζ επιθυμεί διακαώς την επέκταση του δικτύου VOIP.
Πρόκειται για μια νέα τηλεπικοινωνιακή εφαρμογή, η οποία μπορεί να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά κόστη του Ομίλου.
Όμως η ...νέα τεχνολογία έχει κάνει άνω κάτω τη διοίκηση και τους πελάτες του ΟΤΕ που επιλέγουν το σύστημα VOIP. Μπορεί να προσφέρεται με χαμηλότερο τιμολόγιο σε σχέση με τα υπάρχοντα προγράμματα αλλά τα τεχνικά προβλήματα που εμφανίζονται, θέτουν σε κίνδυνο τον αρχικό στόχο που ήταν η αύξηση της πελατειακής βάση του Οργανισμού.
Η διοίκηση του ΟΤΕ θέλει να πουλήσει στην ουσία την εφαρμογή Skype που να σημειωθεί προσφέρεται δωρεάν μέσω ιντερνέτ αλλά απαιτεί τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών, των τάμπλετ και των Smartphones.
Ωστόσο ο ΟΤΕ …κόβει κουστούμι τουλάχιστον 24 ευρώ το μήνα όταν η αντίστοιχη εφαρμογή Skype δίνεται δωρεάν.
Η νέα εποχή της τηλεφωνικής επικοινωνίας στηρίζεται στη γραμμή του ιντέρντετ και στη συνέχεια προστίθεται η φωνή.
Δηλαδή η παραδοσιακή τηλεφωνική γραμμή που όλοι γνωρίζουν ακολουθεί μετά το ιντερνέτ.
Η βάση της εφαρμογής είναι το modem, πρόκειται για το τεχνολογικό κουτί που βάζει το ιντερνέτ στο σπίτι.
Έτσι η τεχνολογική καινοτομία του ΟΤΕ περνά από το modem που γίνεται και ο μεταφοράς της ήδη γνωστής εφαρμογής έχουν εικόνα.
Στο στάδιο της επικοινωνίας και από τη στιγμή που έχει εγκατασταθεί η εφαρμογή Skype ο ένας συνομιλητής βλέπει τον άλλο στην οθόνη του ηλεκτρονικού του υπολογιστή.
Αντίθετα το σύστημα VOIP που επιθυμεί να επεκτείνει ο ΟΤΕ δεν έχει εικόνα και την ίδια στιγμή εκδίδει και μηνιαίο λογαριασμό.
Οι επιδιώξεις της διοίκησης για επέκταση του VOIP σκοντάφτει στα πολλά τεχνικά προβλήματα τα οποία ακυρώνουν τον στρατηγικό σχεδιασμό του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου κ. Μιχάλη Τσαμάζ.
Το μόνο βέβαιο είναι ότι το «αφεντικό» του Οργανισμού αποκλείεται να το έχει επιλέξει στο δικό του σπίτι την εφαρμογή VOIP παρότι θέλει και επιδιώκει να το επιβάλει σε όλα τα νοικοκυριά της χώρας.
Το πρώτο πρόβλημα του νέου τεχνολογικού «θαύματος» του ΟΤΕ είναι ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει και να μεταδώσει σήμα συναγερμού που πολύ πιθανό να έχει ο χρήστης VOIP.
Ανάμεσα στα άλλα προβλήματα του νέου προϊόντος είναι ότι αν συμβεί διακοπή ρεύματος δεν υπάρχει τηλεφωνική επικοινωνία στο σπίτι.
Αξίζει να αναφερθεί ότι οι υπάλληλοι των καταστημάτων με την επωνυμία ΓΕΡΜΑΝΟΣ που ανήκουν στον ΟΤΕ προετοιμάζουν τους πελάτες για τα προβλήματα που σίγουρα θα αντιμετωπίσουν στην περίπτωση που εγκατασταθεί το VOIP.
Αυτό όμως που λένε πολύ καθαρά και είναι προς τιμή τους, προς τον υποψήφιος πελάτης έχει στην οικογένεια κάποιο μέλος με ειδικές ανάγκες.
Στην περίπτωση αυτή δεν συνιστούν την εγκατάσταση του τεχνολογικού «θαύματος» διότι θεωρείται βέβαιο ότι ο χρήστης θα μείνει χωρίς τηλέφωνο και επικοινωνία.
Παρά τα ανυπέρβλητα μέχρι στιγμής τεχνικά προβλήματα η διοίκηση του ΟΤΕ προωθεί το συγκεκριμένο σύστημα τηλεπικοινωνίας με σκοπό την ικανοποίηση των μετόχων παραβλέποντας όμως τον πελάτη που πληρώνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην αγορά των τηλεπικοινωνιών μετακινούνται πελάτες από τη μία εταιρεία στην άλλη ακόμη και όταν οι διαφορές φθάνουν τα 2 και τα 3 ευρώ το μήνα.
Η εμμονή για τη προώθηση του προϊόντος έρχεται από τους ίδιους του τεχνικούς που λένε ότι η DATA δεδομένων περιορίζεται αισθητά και συμβάλουν αποφασιστικά στη μείωση του λειτουργικού κόστους της εταιρείας.
Πάντως η εφαρμογή VOIP έχει αναστατώσει τις τεχνικές υπηρεσίες του ΟΤΕ διότι οι βλάβες έχουν εκτοξευθεί στα ύψη. Το 70% των πελατών δηλώνουν ότι δεν έχουν πρόσβαση και επικοινωνία με τον έξω κόσμο ενώ καθίσταται αρκετά πολύπλοκο για τις ηλικίες εκείνες που δεν έχουν σχέση με την τεχνολογία.
Τέλος να σημειωθεί ότι η κυπριακή εταιρεία Cyta ήταν η πρώτη εταιρεία που έβαλε σε εφαρμογή το VOIP αλλά δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα διότι ο βασικός πάροχος που είναι ο ΟΤΕ και «μοιράζει» το πακέτο των επικοινωνιών χρειάζεται τεχνολογικό εκσυγχρονισμό ο οποίος έρχεται με επενδύσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ.
Ο βασικός μέτοχος του ΟΤΕ ο γερμανικός κολοσσός Deutsche Telekom είναι έτοιμος να κάνει το βήμα και το τεχνολογικό άλμα;

Πρώτη ενημέρωση: 08:15, Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015

Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης