Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Με απώλειες -5,5% έκλεισε στο NYSE η Eldorado Gold - Στο -40% το 12μηνο λόγω Ελλάδας

tags :
Με απώλειες -5,5% έκλεισε στο NYSE η Eldorado Gold - Στο -40% το 12μηνο λόγω Ελλάδας
Σήμερα στις 11:00 η συνέντευξη Τύπου του διευθύνοντος συμβούλου της Eldorado, Paul Wright
Απώλειες -5,5% σημείωσε η μετοχή της Eldorado Gold Corp στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, χτες τη νύχτα, συνεχίζοντας την πτωτική πορεία της και στις ηλεκτρονικές συναλλαγές, μετά και τη νέα απόφαση της διοίκησης να αναστείλει μεγάλο μέρος της κατασκευής και ανάπτυξης ορυχείων στην Ελλάδα μετά από ένα έτος αντιπαραθέσεων με την ελληνική κυβέρνηση.
Η μετοχή της καναδικής εταιρείας έχει χάσει το 40% της αξίας της τους τελευταίους 12 μήνες, με τους αναλυτές να αποδίδουν την πορεία αυτή κυρίως στα προβλήματα που έχει η διοίκηση με την ελληνική επένδυση.
Το μερίδιο της Eldorado στην Ελλάδα αποτελεί περίπου 30-40% της καθαρής αξίας του ενεργητικού της εταιρείας, που εδρεύει στο Βανκούβερ του Καναδά, σύμφωνα με υπολογισμούς αναλυτών.
Στις Σκουριές, η εταιρεία έχει επενδύσει πάνω από 276 εκατομμύρια ευρώ (300 εκατ. δολάρια ΗΠΑ).
Σήμερα αναμένεται η διοίκηση να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου, όπου και θα δοθούν απαντήσεις για τα γεγονότα που οδήγησαν σε αυτήν την απόφαση.
Πάντως, σύμφωνα με τον πρόεδρο της εταιρείας, Paul Wright, «από τις αρχές του 2015, το υπουργείο έχει υιοθετήσει μια ξεκαθαρη συγκρουσιακή θέση απέναντι στην εταιρία και τις επενδύσεις, η οποία είχε αρνητική επίπτωση στο χρονοδιάγραμμα και στον προϋπολογισμό μας για την ανάπτυξη των έργων μας στη Χαλκιδική".
Όπως ανέφερε ο ίδιος: "Έχουμε λειτουργήσει με καλή πίστη και η Ελληνικός Χρυσός έχει συμμορφωθεί με όλες τις συμβατικές υποχρεώσεις της, όμως, λόγω των αντίξοων συνθηκών που αναφέρθηκαν, είναι συνετό να μειώσουμε την επένδυση κεφαλαίων στη χώρα αυτή την περίοδο.
Ελπίζουμε να επανακκινήσουμε τις δραστηριότητες και τα επενδυτικά πλάνα που έχουν ανασταλεί μόλις χορηγηθούν εγκαίρως οι απαραίτητες άδειες και εδραιωθεί μία πραγματική σχέση συνεργασίας στο πλαίσιο των συμβατικών υποχρεώσεων μεταξύ της Ελληνικός Χρυσός και του Δημοσίου».
Η Eldorado θα παράσχει πρόσθετα στοιχεία για τις επενδύσεις στην Ελλάδα κατά την δημοσιοποίηση των λειτουργικών αποτελεσμάτων του 2015 και του guidance για το 2016, που θα εκδοθούν στις 25 Ιανουαρίου 2016».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης