Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αναβλήθηκε η δίκη για τη Siemens - Κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων

tags :
Αναβλήθηκε η δίκη για τη Siemens - Κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων
Η ακυρότητα της κλήσης και του βουλεύματος έγκειται στο γεγονός πως δεν είχε μεταφραστεί στη μητρικής τους γλώσσα, δηλαδή στη γερμανική και τη γαλλική
Ορατός πλέον είναι ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων στο σκάνδαλο της Siemens, μετά την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να αναβαλει επ' αόριστον τη δίκη για τη σύμβαση 8002/1997 για την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.
Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, όπου εκδικάζεται σκέλος της μεγάλης δικογραφίας που αφορά τη σύμβαση 8002 του 1997 για την προμήθεια ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ έκανε δεκτή την ένσταση συνηγόρων υπεράσπισης αλλοδαπών κατηγορουμένων για μετάφραση στη μητρική τους γλώσσα του παραπεμπτικού βουλεύματος.
Σύμφωνα με διαρροές της Εισαγγελίας Εφετών έγιναν κατ' επανάληψη υπομνήσεις στη μεταφραστική υπηρεσία του υπουργείου Εξωτερικών για την άμεση μετάφραση του βουλεύματος, χωρίς ωστόσο, αποτέλεσμα.
Το δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση ακυρότητας της κλήσης και του παραπεμπτικού βουλεύματος των 13 Γερμανών κατηγορουμένων.
Η ακυρότητα της κλήσης και του βουλεύματος -σύμφωνα με την κρίση του Δικαστηρίου- έγκειται στο γεγονός πως δεν είχε μεταφραστεί στη μητρικής τους γλώσσα, δηλαδή στη γερμανική και τη γαλλική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης