Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Αλαφούζος στην εξεταστική επιτροπή: Έχω πάρει ένα... ατομικό δάνειο και το έριξα στον Σκάι

tags :
Αλαφούζος στην εξεταστική επιτροπή: Έχω πάρει ένα... ατομικό δάνειο και το έριξα στον Σκάι
Ο επικεφαλής του Σκάι κατήγγειλε ότι τα υπόλοιπα κανάλια δεν πληρώνουν τις δόσεις τους αλλά μόνο τόκους με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τραπεζικές ενημερώσεις
Στην εξεταστική επιτροπή για τη δάνεια των τραπεζών σε ΜΜΕ και κόμματα κατέθεσε σήμερα ο ιδιοκτήτης του Σκάι Γιάννης Αλαφούζος.
Ο κ. Αλαφούζος παρουσίασε στοιχεία σχετικά με τον δανεισμό του Σκάι τα οποία σύμφωνα με τον εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρο Λάππα ήρθαν σε αντίθεση με όσα κατέθεσαν οι διοικητές των τραπεζών.
Συγκεκριμένα ο κ. Αλαφούζος ανέφερε ότι ο Σκάι έχει δανειακά υπόλοιπα ύψους 19 εκατ. ευρώ.
Όταν όμως ο κ. Λάππας αντέτεινε ότι το σύνολο των οφειλών του Σκάι φτάνει στα 47 εκατ. ευρώ ο κ. Αλαφούζος απεκάλυψε ότι έχει πάρει και ένα ατομικό δάνειο 7 εκατ. ευρώ που «έριξε» στον Σκάι.
Επίσης ανέφερε ότι έχει λάβει και δάνειο 5 εκατ. ευρώ για εταιρεία που παράγει το πρόγραμμα των αθλητικών μεταδόσεων του ΟΤΕ, ότι υπάρχει μια προεξόφληση 4 εκατ. ευρώ για σύμβαση του ΟΠΑΠ για την παραγωγή προγράμματος κληρώσεων.
Επίσης τόνισε ότι υπάρχει και ένα δάνειο του ραδιοσταθμού Μελωδία ύψους 3 εκατ. ευρώ.
Την ίδια στιγμή, ο κ. Αλαφούζος υποστήριξε ότι «οι τράπεζες και η ελληνική πολιτεία χρηματοδότησαν πέραν της λογικής τους ανταγωνιστές μας για να κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό πεδίο».
Μάλιστα, κατήγγειλε ότι τα υπόλοιπα κανάλια δεν πληρώνουν τις δόσεις τους αλλά μόνο τόκους με αποτέλεσμα να λαμβάνουν τραπεζικές ενημερώσεις.
Αίσθηση προκάλεσε, όμως, και η παραδοχή του κ. Αλαφούζου ότι οι ιδιοκτήτες των καναλιών δεν στοχεύουν στο κέρδος όπως όλες οι άλλες επιχειρήσεις της χώρας.
«Τα ΜΜΕ δεν είναι η πιο χαρακτηριστική κερδοσκοπική επιχείρηση.
Δεν έχουν αποκλειστικό σκοπό την κερδοφορία» είπε και ισχυρίστηκε ότι στόχος της εμπλοκής των επιχειρηματιών είναι να «προσφέρουν υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο» και να «δίνουν ικανοποίηση από δημιουργικής πλευράς».

Τα δάνεια που έχει λάβει ο Σκάι

Σύμφωνα με έγγραφα που έχουν κατατεθεί στην Εξεταστική και παρουσίασε ο πρόεδρος της, Σωκράτης Φάμελος, με ημερομηνία 4 Ιουλίου 2016, ο κ. Αλαφούζος εμφανίζεται να έχει δάνεια:
* Από την Εθνική Τράπεζα, 30.944.620 ευρώ για τον ΣΚΑΪ και προσωπικό δάνειο 6.802.000 "για την ταμειακή ενίσχυση" του ΣΚΑΪ.
Πάντως, όπως ανέφερε ο κ. Αλαφούζος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις βουλευτών, αυτό το δάνειο χρησιμοποιήθηκε για αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με εγγύηση το σπίτι του και ακίνητα.
* Από την Τράπεζα Πειραιώς, 983.000 ευρώ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης