Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Καταρρέει ο ΔΟΛ για 390.000 ευρώ; - «Λουκέτο» σε όλα τα μέσα του ομίλου - Ανησυχία στις τράπεζες

Καταρρέει ο ΔΟΛ για 390.000 ευρώ; - «Λουκέτο» σε όλα τα μέσα του ομίλου - Ανησυχία στις τράπεζες
Το τράβηγμα της… πρίζας από την Εθνική, η σύσκεψη των τραπεζών και η επόμενη μέρα 
Η δέσμευση εταιρικού λογαριασμού του ΔΟΛ από την Εθνική Τράπεζα, ύψους 390.000 ευρώ, που προοριζόταν για την καταβολή μισθοδοσίας ενός δεκαπενθημέρου ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οδηγεί σε κατάρρευση τον ιστορικό εκδοτικό Οργανισμό, καθώς σήμερα δεν αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα ΝΕΑ και έως να αναστείλουν οι εργαζόμενοι τις κινητοποιήσεις τους δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν ούτε το ΒΗΜΑ ούτε να λειτουργούν οι ιστοσελίδες και το ραδιόφωνο του ομίλου ΒΗΜΑ FM.
Η κίνηση της Εθνικής η οποία σημειωτέον έχει μικρή δανειακή έκθεση στο ΔΟΛ φαίνεται απλά να επιτάχυνε τις εξελίξεις στον όμιλο, ο οποίος στο τέλος του χρόνου θα πρέπει να καταβάλλει για ρυθμισμένο δάνειο και τόκους ποσό της τάξεως των 10 εκ Ευρώ, πράγμα που φαίνεται αδύνατο ενώ ήδη έχει οφειλές προς το προσωπικό της τάξεως των 4 εκ Ευρώ.
Οι εργαζόμενοι από την πλευρά τους είχαν λάβει διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν εγκαίρως το δώρο Χριστουγέννων και τουλάχιστον ένα δεκαπενθήμερο από την περασμένη Παρασκευή αποφάσισαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες διαπιστώνοντας ότι οι υποσχέσεις που τους είχαν δοθεί σε τηρούνται.
Σύμφωνα με πληροφορίες, την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να υπάρξει συνάντηση των πιστωτριών τραπεζών του ΔΟΛ προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους ενώ πλέον φαίνεται μονόδρομος όπως ανέφερε χθες κορυφαίο στέλεχος τράπεζας στο bankingnews η ανάληψη πρωτοβουλιών από τις τράπεζες μετά τη ψήφιση του πτωχευτικού νόμου ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες επιβίωσης της εταιρίας.
Πάντως, η κίνηση της Εθνικής δεν φαίνεται να βρίσκει σύμφωνες όλες τις τράπεζες δεδομένου ότι η Alpha - είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής -  αποδέσμευσε ποσά που της αναλογούσαν από τους λογαριασμούς της εταιρίας ώστε να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις της.
Επισημαίνεται ότι σοβαρές δυσχέρειες στη χρηματοδότηση του ομίλου έχει προκαλέσει η εδώ και πολλού μήνες δέσμευση λογαριασμών του κ. Σταύρου Ψυχάρη.
Η προσπάθειά του βασικού μετόχου του ΔΟΛ να βρει επενδυτές απέβησαν άκαρπες με τελευταία αυτή με τον όμιλο Αλαφούζου ο οποίος ζήτησε γενναίο κούρεμα υποχρεώσεων και απορρόφηση 200 από τα 500 άτομα προσωπικό στις εφημερίδες ΝΕΑ και ΒΗΜΑ για να συνεχιστεί η έκδοσή του.
Οι τράπεζες επιπλέον εμφανίστηκαν οργισμένες μετά την κατάθεση του κ. Παναγιώτη Ψυχάρη στη Βουλή, όπου ούτε λίγο ούτε πολύ ισχυρίστηκε ότι ο ΔΟΛ λάμβανε δάνεια με εγγυήσεις αέρα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ενώσεις εργαζομένων στον όμιλο εξέδωσαν με αφορμή την αδυναμία πληρωμών και την προκήρυξη απεργιών την εξής ανακοίνωση:
«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «vimaonline.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.
Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.
Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».

(Πρώτη Ενημέρωση: 00:09, Τρίτη 20 Δεκεμβρίου)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης