Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
S&P 500
2.506,65
0,11%
FTSE 100
7.275,25
0,30%
DAX
12.561,79
0,02%
Nikkei 225
20.300,61
0,01%
ATHEN
762,86
0,27%
  • 08:39 - Κουρουμπλής: Σε έναν μήνα η πρώτη ουσιαστική αποτύπωση των προσπαθειών για την απορρύπανση στο Σαρωνικό
  • 08:20 - Συνάντηση Tusk – May στο Λονδίνο στις 26/9 για το Brexit
  • 08:14 - Erdogan: Να ακυρωθεί το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία του ιρακινού Κουρδιστάν
  • 02:02 - Σεισμός 7,1 Ρίχτερ στο Μεξικό με 100 νεκρούς, 60 τραυματίες και 27 κτιριακά συγκροτήματα να έχουν καταρρεύσει
  • 00:35 - Καραμούζης (Eurobank) στη FAZ: Η εμπιστοσύνη προς τις ελληνικές τράπεζες αποκαθίσταται
 

Πλέον η ΔΕΗ διαμορφώνει τιμολόγια ρεύματος χαμηλότερα από τον ανταγωνισμό με την προπληρωμή του 6%

Πλέον η ΔΕΗ διαμορφώνει τιμολόγια ρεύματος χαμηλότερα από τον ανταγωνισμό με την προπληρωμή του 6%
Οι πελάτες που θα εμφανισθούν να προπληρώσουν το τιμολόγιο ρεύματος στην πράξη θα παίρνουν επιτόκιο 6%
Ως κίνηση ματ χαρακτηρίζουν την απόφαση της ΔΕΗ και προσωπικά του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Μ. Παναγιωτάκη, να βελτιώσει το πρόγραμμα ρυθμίσεων των οφειλών των καταναλωτών προς την επιχείρηση.
Όμως ο ανταγωνισμός και ειδικότερα οι ιδιώτες προμηθευτές « πάγωσαν» με την πρόταση για την προπληρωμή της αξίας του ρεύματος προς τους καταναλωτές καθώς τους δίνεται επιπλέον έκπτωση 6% με αποτέλεσμα να διαμορφώνεται στο 21% για τους καλοπληρωτές.
Ανώτερο στέλεχος της ΔΕΗ είπε στο worldenergynews όσοι έχουν χρήματα να προπληρώσουν το ρεύμα της χρονιάς γιατί να τα αφήνουν στην τράπεζα με επιτόκια χαμηλότερα του 1% όταν η ΔΕΗ είναι σε θέση να τους δώσει με επιπλέον έκπτωση 6% στην προσφερόμενη υπηρεσία.
Οι πελάτες που θα εμφανισθούν να προπληρώσουν το τιμολόγιο ρεύματος στην πράξη θα παίρνουν επιτόκιο 6%.
Η εφαρμογή του προγράμματος «Προπληρωμή Λογαριασμού» ξεκινά άμεσα για τις μεγάλες επιχειρήσεις και τον Μάρτιο του 2017 θα εφαρμοσθεί και για τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες και τις μικρές επιχειρήσεις.
Στέλεχος ιδιωτικής εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας σχολιάζοντας την προπληρωμή του 6% είπε ότι πράγματι αλλάζει τους κανόνες του «παιχνιδιού», καθώς η ΔΕΗ στην πράξη διαμορφώνει τιμολόγια χαμηλότερα του ελεύθερου ανταγωνισμού.
Το υψηλόβαθμο στέλεχος έχοντας πάνω στο γραφείο του όλα τα τιμολόγια των εταιρειών διαπίστωσε ότι στην κατηγορία Γ22 που εντάσσονται οι επαγγελματίες η αξία του ρεύματος διαμορφώνεται λίγο πιο χαμηλά από την αξία νυκτερινού ρεύματος και συγκεκριμένα στα 0,0652 ευρώ την κιλοβατώρα. Στο οικιακό τιμολόγιο με την έκπτωση του 21% διαμορφώνει τελική τιμή πιο χαμηλά από 0,080 ευρώ η κιλοβατώρα.
Την ίδια στιγμή, στέλεχος της ΔΕΗ είπε ότι η στρατηγική της επιχείρησης είναι μια ελεγχόμενη αποχώρηση της πελατειακής βάσης της ΔΕΗ και στην στρατηγική αυτή εντάσσονται τόσο οι νέες ρυθμίσεις όσο και η έκπτωση του 15% στους καλοπληρωτές καταναλωτές και σε όσους προπληρώσουν το ρεύμα της χρονιάς θα έχουν επιπλέον έκπτωση 6%.
Το worldenergynews ήρθε σε επικοινωνία με στελέχη παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, τα οποία είπαν μεταξύ άλλων ότι το νέο πακέτο ρυθμίσεων των οφειλών της ΔΕΗ, στην ουσία πρόκειται για χρηματοδότηση της επιχείρησης από τους καταναλωτές και την ίδια στιγμή φέρνει στην επιφάνεια το πρόβλημα ρευστότητας.
Αναφορικά με τα τιμολόγια είπαν ότι οι εκπτώσεις των παρόχων είναι υψηλότερες της ΔΕΗ που φθάνουν έως το 25% και ανάλογα με το πρόγραμμα που θα επιλέξει ο καταναλωτής μπορεί να φθάνει στο 30%.
Στο ερώτημα γιατί ο καταναλωτής δεν αντιλαμβάνεται στην πράξη τα ελκυστικά πακέτα των ιδιωτών παρόχων μας απάντησαν ότι είναι θέμα χρόνου να το αντιληφθούν;

Νίκος Θεοδωρόπουλος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 11/01/2017 - 03:34
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS