Πέμπτη, 21 Σεπτεμβρίου 2017
S&P 500
2.508,24
0,06%
FTSE 100
7.271,95
-0,05%
DAX
12.569,17
0,06%
Nikkei 225
20.479,88
0,83%
ATHEN
757,98
-0,64%
  • 02:59 - Ο W. Buffett προβλέπει ότι ο Dow Jones θα είναι στις 1.000.000 μονάδες ή αύξηση 4.461% σε 100 χρόνια από σήμερα
  • 23:43 - ΔΝΤ: Δεν αρκεί η οικονομική ανάπτυξη για την εξάλειψη των ανισοτήτων – Χρειάζονται επενδύσεις σε υποδομές, υγεία και παιδεία
  • 23:40 - Συνάντηση στις 28/9 Erdogan – Putin στη Μόσχα με επίκεντρο τη Συρία
  • 23:40 - OI HΠΑ έτοιμες να βοηθήσουν στην επανέναρξη των συνομιλιών για το Κυπριακό
  • 23:39 - Τσίπρας: Η ισότιμη δυνατότητα πρόσβασης στα εργαλεία της νέας εποχής είναι ζήτημα Δημοκρατίας
 

Οι δυνατότητες των τραπεζών να δανείσουν το ΔΟΛ - Το πρόβλημα με το υποτελές δάνειο των 57 εκ.

Οι δυνατότητες των τραπεζών να δανείσουν το ΔΟΛ - Το πρόβλημα με το υποτελές δάνειο των 57 εκ.
Το ομόλογο των 57 εκατ. μειωμένης εξασφάλισης δεν θα αποπληρωθεί αν δεν καλυφθεί το ομολογιακό των 99 εκατ.
Στα χέρια των τραπεζών πλέον βρίσκεται η διατήρηση εν ζωή του ΔΟΛ από το είδος της πτωχευτικής διαδικασίας που θα επιλέξουν.
Ο Διευθυντής του Βήματος Αντώνης Καρακούσης με το άρθρο του στο vima.gr κρούει τον κώδωνα του κινδύνου να απαξιωθεί η εταιρία και κατ επέκταση να μην υπάρχει επιστροφή αν δεν εξασφαλιστεί χρηματοδότηση στο δίμηνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση της πτωχευτικής διαδικασίας.
Ισχυρίζεται ότι οι «οι Τράπεζες προβάλλουν νομικές δυσκολίες και άλλα εμπόδια προκειμένου να προχωρήσουν σε μερική έστω απελευθέρωση των δεσμευμένων πόρων του οργανισμού ώστε υποτυπωδώς να υποστηριχθεί η έκδοση των εφημερίδων και η λειτουργία των άλλων μέσων.
Κυρίως επικαλούνται τη δαμόκλειο σπάθη της Δικαιοσύνης, τις νομικές και άλλες ευθύνες, που απορρέουν από μια ενδεχόμενη επισφαλή νέα χρηματοδότηση προς τον ΔΟΛ».
Ωστόσο εδώ υπάρχει ένα ζήτημα.
Οι τράπεζες αν προχωρήσουν εκκαθάριση εν λειτουργία του ομίλου και αναζητήσουν επενδυτή (ο οποίος κατά τον κ. Καρακούση δεν υπάρχει προς το παρόν) μπορούν να χρηματοδοτούν τις τρέχουσες ανάγκες της εταιρίες ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη έκδοση των εφημερίδων και η λειτουργία των ιστοσελίδων και του ΒΗΜΑ Fm.
Πέραν αυτού δεν είναι μόνο 99 εκατ. ευρώ το δάνειο που κατήγγειλαν οι τράπεζες προς το ΔΟΛ αλλά υπάρχει και ένα άλλο δάνειο υποτελές στο ομολογιακό ύψους 57 εκατ. ευρώ το οποίο προέρχεται από το παρελθόν και αρχικά είχε ληφθεί από τον κ. Ψυχάρη για εξαγορά των μετοχών του ΔΟΛ, στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε Ανώνυμη Εταιρία που αγόρασε ο κ. Ψυχάρης από τον κ. Λιακουνάκου για να φτάσει στον ΔΟΛ μέσω συγχώνευσης με την εν λόγω εταιρία.
Η συγχώνευση είχε ως αποτέλεσμα να γίνει κάτοχος του 100% του ΔΟΛ ο κ. Ψυχάρης.
Και το ομόλογο των 57 εκατ. ευρώ που είναι μειωμένης εξασφάλισης δεν μπορεί να αποπληρωθεί αν δεν καλυφθεί προηγουμένως το ομολογιακό των 99 εκατ. ευρώ που καταγγέλθηκε.

Νίκος Καρούτζος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.bankingnews.gr
Τελευταία τροποποίηση στις 12/01/2017 - 00:34
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS