Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Προμήθειες ψίχουλα δίνει στο δίκτυο της η NOVA - Πιθανόν να κατεβάσει ρολά

tags :
Προμήθειες ψίχουλα δίνει στο δίκτυο της η NOVA - Πιθανόν να κατεβάσει ρολά
Η νέα προμηθειακή πολιτική υπηρεσιών της NOVA φέρνει αναστάτωση στο δίκτυο της εταιρείας
Κίνδυνος… εμφράγματος ελλοχεύει στο δίκτυο πωλήσεων της NOVA, εξαιτίας της νέας εμπορικής πολιτικής, που θα ακολουθήσει η εταιρεία και πιθανόν να οδηγήσει στο σπάσιμο της συμφωνίας με τους υπεύθυνους των καταστημάτων.
Η νέα προμηθειακή πολιτική υπηρεσιών της NOVA, που τίθεται σε εφαρμογή από την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου, φέρνει αναστάτωση στο δίκτυο της εταιρείας.
Το νέο καθεστώς της προμήθειας air time διαμορφώνεται στο 1,5% από 2,25% σήμερα.
Πρόκειται για μείωση της ποσοστιαίας προμήθειας που φθάνει στο 44%.
Ο «πέλεκυς» των προμηθειών πέφτει και στις εισπράξεις των λογαριασμών, η οποία διαμορφώνεται στα 0,25 λεπτά ανά συναλλαγή έναντι 0,35 ευρώ που ήταν μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου.
Πρόκειται για μείωση στα επίπεδα του 28%.
Οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων της NOVA έχασαν με το καλημέρα της νέας χρονιάς το 72% των προμηθειών σε σχέση με το 2016.
Να σημειωθεί ότι η πολιτική μείωσης των προμηθειών είχε αρχίσει τα δυο τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα το δίκτυο της εταιρείας έφθασε στο όριο του.
Ιδιοκτήτες καταστημάτων είπαν στο bankingnews ότι «η νέα εμπορική πολιτική μας διώχνει μακριά από το δίκτυο διότι ένα κατάστημα πλέον δεν μπορεί να βγάλει τα έξοδα ενώ ο ιδιοκτήτης για να το διατηρήσει ανοικτό και στα χρώματα της NOVA πρέπει να βάζει από την τσέπη του».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ομάδα ιδιοκτητών καταστημάτων προσέφυγε σε δικηγορικό γραφείο ζητώντας νομικές συμβουλές για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα και κυρίως να σπάσουν τα συμβόλαια που έχουν με την εταιρεία.
Πρόκειται για καταστροφική πολιτική, λένε οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, όταν ο ανταγωνισμός και οι υπόλοιπες εταιρείες διατηρούν τις προμήθειες σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.
Οι πελάτες της NOVA διαμορφώθηκαν σε 490.252 στο εννεάμηνο του 2016, έναντι 494.643 τον Δεκέμβριο του 2015 και 507.261 τον Δεκέμβριο του 2014.
Το στοιχείο που εντυπωσιάσει και δεν μπορεί να εξηγηθεί από τη νέα εμπορική πολιτική είναι ότι το 56% των πωλήσεων της τηλεφωνίας προέρχονται από τα καταστήματα όπως και το 27% των πωλήσεων για το πρόγραμμα της NOVA.
Η κίνηση της εταιρείας να μειώσει τις προμήθειες θεωρείται υψηλού κινδύνου καθώς ανοίγει το δρόμο για την αποχώρηση από το δίκτυο των 129 καταστημάτων εκ των οποίων τα 43 καταστήματα είναι στην Αττική τα 13 στο νομό Θεσσαλονίκης και τα 65 στην Πελοπόννησο.
Στελέχη της εταιρείας που μιλούν με τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων έχουν πάρει τα μηνύματα ενώ είναι αμφίβολο αν την τελευταία στιγμή υπάρξει ανατροπή και η διοίκηση υπαναχωρήσει κάνοντας πίσω ένα ή και περισσότερα βήματα.



Νίκος Θεοδωρόπουλος
ntheo@bankingnews.gr  

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης