Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ψηφιακή συμφωνία υψηλών επιδόσεων με General Electric και παγκόσμια πρωτιά για την Αλουμίνιον της Ελλάδας

Ψηφιακή συμφωνία υψηλών επιδόσεων με General Electric και παγκόσμια πρωτιά για την Αλουμίνιον της Ελλάδας
Πως η εταιρία του ομίλου Μυτιληναίος θα πετύχει μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, πρώτων υλών και διαρροών
Συμφωνία δεκαετούς διάρκειας με τον όμιλο General Electric υπέγραψε χθες 13/2/2017 στο Ντουμπάι η Αλουμίνιον της Ελλάδος εταιρία του ομίλου Μυτιληναίος.
Η συμφωνία αφορά στην εφαρμογή για πρώτη φορά στον κόσμο μεθόδου ψηφιακής χύτευσης στα μεταλλουργία της, προκειμένου να βελτιωθεί η διαδικασία της χύτευσης αλουμινίου και να αυξηθεί η λειτουργική αποδοτικότητα και της παραγωγικότητας.
Η συμφωνία αυτή αναμένεται να δώσει προβάδισμα της Αλουμίνιον της Ελλάδος, έναντι των ανταγωνιστών της καθώς καθίσταται η πρώτη εταιρία παγκοσμίως που εφαρμόζει τη μέθοδο ψηφιακής χύτευσης της GE με την οποία επιτυγχάνεται μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας και πρώτων υλών αλλά και των διαρροών...
Τη συμφωνία αναλαμβάνει να εκτελέσει το Κέντρο Αριστείας της GE Power που εδρεύει στο Ντουμπάι, με χρήση και τεχνολογίας που έχει αναπτυχθεί από ερευνητικές ομάδες της GE στις ΗΠΑ και την Ινδία.
Οι ψηφιακές λύσεις που θα εφαρμοστούν στο εργοστάσιο του Αλουμινίου στον Άγιο Νικόλαο Βοιωτίας θα παρέχονται σε μορφή cloud.
Εικονικοί αισθητήρες θα αξιολογούν όλες τις παραμέτρους την παραγωγικής διαδικασίας ώστε να δίνουν συνεχή αναφορά για το επίπεδο λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας.
Έτσι, θα γίνονται παρεμβάσεις που θα εξασφαλίζουν την χαμηλότερη δυνατή κατανάλωση ενέργειας και πρώτων υλών.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης