Τετάρτη, 26 Απριλίου 2017
S&P 500
2.388,61
0,61%
FTSE 100
7.270,21
-0,07%
DAX
12.456,00
-0,09%
Nikkei 225
19.289,43
1,10%
ATHEN
699,39
0,30%
  • 11:45 - Alpha Bank: Στο 5,24% αυξήθηκε το ποσοστό της BlackRock στις 24/04
  • 11:26 - Σπίρτζης: Θα πάει έως το 2019 η κυβέρνηση – Θα βγάλουμε την χώρα από την κρίση
  • 11:26 - Παπαδημούλης: Κλειδί για την οριστική συμφωνία η δημόσια επισημοποίηση του προσυμφώνου Merkel – Lagarde
  • 11:25 - HSBC: Η σύνταξη της λιτότητας - Μόνο 1 στους 3 πιστεύουν ότι θα έχουν μια άνετη συνταξιοδότηση
  • 11:24 - Rabobank, ING, JP Morgan: Η νίκη του Macron δεν σημαίνει ότι ο Draghi θα αλλάξει νομισματική πολιτική
 

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων - Έναν κάθε εβδομάδα θα εγκανιάζει ο Τσίπρας

Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση των αυτοκινητοδρόμων - Έναν κάθε εβδομάδα θα εγκανιάζει ο Τσίπρας
Tα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός παρουσία και της Ευρωπαίας Επίτρόπου  Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου.
Έναν αυτοκινητόδρομο κάθε εβδομάδα ετοιμάζεται να εγκαινιάσει ο Αλέξης Τσίπρας, αρχή άρχης γενομένης από τα τέλη Μαρτίου μέχρι και την Μεγάλη Πέμπτη.
Ο λόγος για τους αυτοκινητόδρόμους Ιόνια Οδός, Αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και Ολυμπία Οδός όπου τα εγκαίνια θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός παρουσία και της Ευρωπαίας Επίτρόπου  Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου.
Η παράδοση πάντως των αυτοκινητοδρόμων θα επιφέρει και σημαντική αύξηση των διοδίων.
 Ειναι ενδεικτικό ότι το κόστος των διοδίων της διαδρομής Αθήνα - Πάτρα για τα Ι.Χ. από τον Απρίλιο θα διαμορφωθεί στα 11,50 ευρώ από 6,40 ευρώ σήμερα.
Ειδικά στο υπό κατασκευή σήμερα τμήμα Κορίνθου - Πάτρας, οι οδηγοί θα καταβάλλουν 6,40 ευρώ στους τρεις μετωπικούς σταθμούς διοδίων.Πάντως μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να παραδοθεί η Ιόνια Οδός εκτός από το μεσαίο τμήμα από την Αμφιλοχία μέχρι τον Άγιο Δημήτριο (αρχή της Παράκαμψης Άρτας). Το τμήμα αυτό σύμφωνα με τον κατασκευαστή θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι. Να σημειωθεί πάντως ότι το ταξίδι από τη γέφυρα Ρίου–Αντιρρίου ως τα Ιωάννινα θα διαρκεί 1 ώρα και 40 λεπτά, την ώρα που σήμερα απαιτούνται 3 ώρες.
Εως τα τέλη Μαρτίου θα έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της νέας εθνικής οδού Κορίνθου Πατρών, εκτός από ορισμένα σημεία όπου εξακολουθεί να υπάρχουν εμπλοκές είτε λόγω των παράλληλων εργασιών με τον σιδηρόδρομο, είτε λόγω αρχαιολογικών ανασκαφών, είτε εναπομεινασών απαλλοτριώσεων. Στα σημεία αυτά συνολικού μήκους περίπου εννέα χιλιομέτρων μεταξύ Κορίνθου και Πατρών (Δερβένι, Καμάρες, Αραχωβίτικα, Ρίο) η κυκλοφορία θα εξυπηρετείται μέσω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων (τοπικών παρακάμψεων ή στενώσεων). Σύμφωνα πάντως με την εταιρία και σε αυτά τα τμήματα οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως το φθινόπωρο του 2017.
Όσον αφορά τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, μέχρι το τέλος Μαρτίου αναμένεται να παραδοθεί στην κυκλοφορία ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα τμήματα η παράκαμψη των Τεμπών και του Πλαταμώνα που περιλαμβάνει και την μεγάλη Σήραγγα Τεμπών μήκους 6χλμ.
Με την παράδοση του τμήματος στην κυκλοφορία αναμένεται δραστική μείωση της απόστασης από και προς τη Θεσσαλονίκη κατά περίπου 20 λεπτά. Να σημειώσουμε πως στο τμήμα περιλαμβάνονται επίσης 2 σήραγγες 2χλμ και 3χλμ στις περιοχές των Τεμπών και του Πλαταμώνα αλλά και ανοιχτά τμήματα μήκους 14χλμ.

www.bankingnews.gr
Ελένη Μπότα

Δημοσιογράφος

Τελευταία τροποποίηση στις 21/03/2017 - 02:11
Για να μπορείτε να σχολιάζετε πρέπει να είστε εγγεγραμένος χρήστης και να κάνετε Login
Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε login Δημιουργία λογαριασμού

BREAKING NEWS