Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

ΡΑΕ στην Βουλή: Αλλαγές στις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και μεταφορά στον ΔΕΔΔΗΕ

ΡΑΕ στην Βουλή: Αλλαγές στις χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας και μεταφορά στον ΔΕΔΔΗΕ
Ο κ. Μπουλαξής ενημέρωσε τους βουλευτές ότι η ΡΑΕ έχει προχωρήσει σε βάθος έρευνα για το θέμα των ΥΚΩ
Αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού των χρεώσεων των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας (ΥΚΩ) στους λογαριασμούς των καταναλωτών, καθώς και μεταφορά της διαχείρισης του λογαριασμού των ΥΚΩ από τον ΑΔΜΗΕ στον ΔΕΔΔΗΕ σχεδιάζει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).
Αυτό προκύπτει μεταξύ άλλων από την τοποθέτηση του προέδρου της ΡΑΕ Παναγιώτη Μπουλαξή στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, όπου παρουσιάζει αυτήν την ώρα τον απολογισμό της δράσης της Αρχής την προηγούμενη τριετία.
Ο κ. Μπουλαξής ενημέρωσε τους βουλευτές, ότι η ΡΑΕ έχει προχωρήσει σε βάθος έρευνα για το θέμα των ΥΚΩ, καλώντας σε ακρόαση όλους του εμπλεκόμενους και έχει διαπιστώσει στρεβλές χρεώσεις, που επιβαρύνουν υπέρμετρα τους καταναλωτές.
Για το λόγο αυτό, σύντομα θα προχωρήσει σε αλλαγές ως προς τον τρόπο λειτουργίας του λογαριασμού των ΥΚΩ, οι οποίες υπολογίζεται ότι επιβαρύνουν τους καταναλωτές κατά 600 έως 800 εκατομμύρια ευρώ ετησίως.
Όπως είπε ο κ. Μπουλαξής, την περίοδο 2012-2013 λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου που ξεπερνούσαν τα 100 δολάρια το βαρέλι, τα ΥΚΩ ανέρχονταν σε περίπου 800 εκατομμύρια ευρώ.
Σήμερα, που η τιμή του πετρελαίου έχει μειωθεί στα 50 δολάρια το βαρέλι, υπολογίζονται σε 600 εκατομμύρια ευρώ.
Απ’ αυτό όπως είπε προκύπτει, ότι ο τρόπος υπολογισμού της χρέωσης στους λογαριασμούς των καταναλωτών είναι στρεβλός και πρέπει να αλλάξει.
Επίσης, για τη μείωση των ΥΚΩ ο κ. Μπουλαξής σημείωσε, ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η διασύνδεση των νησιών με το ηπειρωτικό σύστημα, τονίζοντας ότι η διασύνδεση των Κυκλάδων πρέπει να επεκταθεί σε νησιά όπως η Σαντορίνη, η Μήλος και η Αμοργός.
Προανήγγειλε μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς, ότι η ΡΑΕ θα αξιοποιήσει τις δυνατότητες που της παρέχει ο νόμος, να επιβάλει στον ΑΔΜΗΕ την πραγματοποίηση επενδύσεων για τις διασυνδέσεις των νησιών ή να προχωρήσει η ίδια η ΡΑΕ σε διαγωνισμό ανάθεσης των απαραίτητων για το σύστημα έργων σε τρίτους.

Πηγή: www.worldenergynews.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης