Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Σήμερα η κατάθεση των βελτιωμένων προσφορών για τον ΟΛΘ

tags :
Σήμερα η κατάθεση των βελτιωμένων προσφορών για τον ΟΛΘ
Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει τη δυνατότητα να ζητήσει νέο γύρο βελτιωμένων προσφορών, αν το σημερινό αποτέλεσμα δεν κριθεί ικανοποιητικό
Σήμερα λήγει η προθεσμία για την κατάθεση των βελτιωμένων προσφορών των τριών υποψηφίων μνηστήρων για το 67% του ΟΛΘ.
Το ΤΑΙΠΕΔ έχει ζητήσει από τους μνηστήρες να βελτιώσουν τις αρχικές προσφορές του και είναι άγνωστο ακόμη αν θα το πράξουν και οι τρεις.
Πληροφορίες αναφέρουν πως η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ έχει τη δυνατότητα να ζητήσει νέο γύρο βελτιωμένων προσφορών, αν το σημερινό αποτέλεσμα δεν κριθεί ικανοποιητικό.
Υπενθυμίζεται πως δεσμευτική προσφορά για το 67% του ΟΛΘ στα τέλη Μαρτίου κατέθεσαν τρία σχήματα, η φιλιππινέζικη International Container Terminal Services (ICTS), η P&O Steam Navigation Company (DP World) με έδρα το Ντουμπάι και το σχήμα της Deutsche Invest Equity Partners σε συνεργασία με τη γαλλική Terminal Link SAS, στο οποίο συμμετέχει και ο Ιβάν Σαββίδης. Σύμφωνα με τους όρους του διαγωνισμού, ο ΟΛΘ θα περάσει στα χέρια του ιδιώτη επενδυτή για τα επόμενα 40 χρόνια, με την υποχρέωση να υλοποιήσει επενδύσεις, ύψους 180 εκατ. ευρώ, έως το 2021. Επίσης, θα πρέπει να αυξήσει τον όγκο διακίνησης των εμπορευματοκιβωτίων στις 550 χιλιάδες ΤΕU σε ορίζοντα εννέα ετών.
Με βάση την προβλεπόμενη διαδικασία, μετά την αξιολόγηση των νέων προσφορών, αναμένεται να ανακηρυχθεί ο προσωρινός πλειοδότης, ώστε ακολούθως να καταρτιστούν οι συμβάσεις, που θα σταλούν προς έγκριση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Στη συνέχεια, η συμφωνία πώλησης θα πρέπει να εγκριθεί και από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί με την κύρωση της σύμβασης από την Βουλή. Η μεταβίβαση των μετοχών δεν αναμένεται να συμβεί πριν από το φθινόπωρο, πιθανώς τον Οκτώβριο.
Άλλωστε, το χρονοδιάγραμμα αυτό είχε επιβεβαιώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και ο πρόεδρος της ΟΛΘ ΑΕ, Κωνσταντίνος Μέλλιος, ο οποίος είχε δηλώσει πως «όποια εταιρεία ανακηρυχθεί πλειοδότης θα εγκατασταθεί στο λιμάνι το νωρίτερο το φθινόπωρο του 2017, δηλαδή προς το τέλος του έτους, αφού ελεγχθεί η όλη διαδικασία από το Ελεγκτικό Συνέδριο και την Επιτροπή Ανταγωνισμού» και ψηφιστεί η σύμβαση παραχώρησης από τη Βουλή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης