Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Τρεις οι «μνηστήρες» για την εξαγορά της Hellenic Steel

tags :
Τρεις οι «μνηστήρες» για την εξαγορά της Hellenic Steel
Δεν υπάρχουν προσκόμματα για την πώληση σε νέο ιδιοκτήτη και για την επαναλειτουργία της
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία του ανοίγματος των φακέλων των προσφορών για την εξαγορά της Hellenic Steel. Πρόκειται για τρεις ομίλους που εξέφρασαν ενδιαφέρον για την απόκτηση της, σύμφωνα με πληροφορίες του σωματείου εργαζομένων, που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.
Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Hellenic Steel, Παναγιώτης Χατζάκος, "και οι τρεις προσφορές ήταν εμπρόθεσμες και έγκυρες και τουλάχιστον η μία εξ αυτών φαίνεται να καλύπτει και το τίμημα και τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί στην τελευταία γενική συνέλεση των μετόχων (ILVA)" και επομένως, "δεν υπάρχουν προσκόμματα για την πώληση σε νέο ιδιοκτήτη και για την επαναλειτουργία της".
Η Ελληνική Χαλυβουργία τα τελευταία τρία χρόνια βρίσκεται υπό εκκαθάριση, ως θυγατρική ιταλικού ομίλου σε εκκαθάριση εν λειτουργία (ILVA), στον οποίο έχει οριστεί διοίκηση από το ιταλικό δημόσιο.
"Εμείς εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην προχωρήσει η πώληση, πρέπει να δεχθούν οι Ιταλοί και να περάσουμε στην εκχώρηση της εταιρίας σε νέους ιδιοκτήτες και να ξαναλειτουργήσει το εργοστάσιο" ανέφερε ο κ. Χατζάκος.
Από τους διακόσιους δέκα εργαζομένους που είχε το εργοστάσιο της Θεσσαλονίκης, αυτή τη στιγμή παραμένουν τριάντα άτομα με καθήκοντα ασφάλειας και φύλαξης των εγκαταστάσεων, αλλά εάν επαναλειτουργήσει, οι εργαζόμενοι προσδοκούν ότι θα ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας, επισημαίνει το ΑΠΕ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης