Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Η εξαγορά της Login από την Profile ενισχύει την γκάμα των δικών της προϊόντων και βελτιώνει την καθαρή θέση

tags :
Η εξαγορά της Login από την Profile ενισχύει την γκάμα των δικών της προϊόντων και βελτιώνει την καθαρή θέση

Σήμερα η μετοχή διαπραγματεύεται στο 0,56 της καθαρής θέσης παρά το ράλι κατά 85% από την αρχή του έτους
Με την εξαγορά της Login η Profile κάνει και πάλι γνωστή την παρουσία της στο εξωτερικό κάτι που είχε γίνει με επιτυχία το 2003 με την εισαγωγή της στο χρηματιστήριο Αθηνών.
Ωστόσο, η εταιρεία δεν έπαψε να είναι ποτέ μια μικρή ελληνική πολυεθνική αφού το 80% του τζίρου της γίνεται στο εξωτερικό.
Η εξαγορά της Login δεν ήρθε τυχαία, αφού ήταν μία εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν και ουσιαστικά πουλούσε τα προϊόντα της.
Τώρα ενισχύει περαιτέρω την παρουσία της στο χώρο με δικά της προϊόντα.
Σημειώνεται πως η Profile έχει δύο πλατφόρμες, μία τραπεζική και μία asset και wealth management.
Με την εξαγορά της Login αποκτά κάτι που δεν είχε, ήτοι treasury management και συστήματα για exotic προϊόντα που μπορεί στην Ελλάδα να μην είναι διαδεδομένα ή και καμιά φορά να κατηγορούνται ότι «καταστρέφουν οικονομίες», όπως ακούστηκε πριν χρόνια με τα δομημένα ομόλογα, αλλά στο εξωτερικό είναι ευρέως διαδεδομένα.
Σημαντικό χρηματιστηριακά είναι πως η εξαγορά θα ενισχύσει την καθαρή θέση που με βάση τα αποτελέσματα χρήσης 2016 ήταν στα 17,3 εκατ. ευρώ και στο ταμπλό η αποτίμηση δεν ξεπερνούσε τα 10 εκατ. ευρώ.
Αυτό σημαίνει πως το p/bv που σήμερα είναι στις 0,56 φορές θα είναι ακόμη χαμηλότερο όταν ολοκληρωθεί η εξαγορά και περάσει στον ισολογισμό η εξαγορασθείσα εταιρεία.
Θα πρέπει να σημειωθεί πως η μετοχή έχει καταγράψει από την αρχή του χρόνου άνοδο 85% και ακόμη διαπραγματεύεται στο μισό της καθαρής θέσης.
Η εταιρεία διαθέτει σημαντική ρευστότητα, η οποία μπορεί να χρηματοδοτήσει την εξαγορά και παράλληλα να εξακολουθεί να βρίσκεται σε καλά επίπεδα.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης